Šport
1630 ogledov

Ne 50, tako naj bi pognal več kot 100 milijonov!

boris becker EPA
Na dan prihajajo nove informacije o zgrešenih investicijah Borisa Beckerja, ki naj bi v dveh desetletji "zafrčkal" več kot 100 milijonov evrov.

Nekdanji teniški as Boris Becker, ki je s turnirskimi nagradmi in sponzorskimi pogodbami v času aktivne kariere zaslužil približno 57 milijonov evrov, je nedavno moral razglasiti bankrot, potem ko je sodišče ugodilo zahtevi zasebne banke Arbuthnot Latham & Co., ki je pritožbo vložila zaradi neporavnanega posojila iz leta 2015.

Boris Becker in Novak Đoković Šport Teniška legenda razglasila bankrot

Kmalu zatem se je oglasil tudi Beckerjev nekdanji poslovni parnter Hans-Dieter Cleven, ki terja povračilo v višini 36,5 milijona evrov, a je prvostopenjsko sodišče njegovo zahtevo zavrnilo.

boris becker Nov zaplet Šport Legenda tone v finančno brezno Boris Becker Tožba Šport Becker bo lahko obdržal milijone

Nemški mediji so Beckerjevo nekdanje premoženje ocenili na 100 milijonov evrov. Nekdanji teniški as se je proslavil z nekaterimi poslovnimi odločitvami, s katerimi je oplemenitil svoje bogastvo, nekaj malega pa je zaslužil tudi s komentatorskim delom in vidno vlogo v ekipi Novaka Đokovića

Po poročanju Spiegla je 49-letnik v finančne težave zašel zaradi zgrešenih investicij v nigerijsko naftno in plinsko industrijo ter posledično izgubil na desetine milijonov.

"Ko gre za finance, Boris ni preveč prefinjen," je na sojenju v Londonu dejal njegov odvenil John Briggs. O drugih izdatkih, povezanih z zasebnim življenjem, družino, ločitvijo in nezvestobo, ki so prav tako zahtevali velik del njegovega premoženja, si preberite TUKAJ.

Spiegel se pri pisanju o zgrešenih investicijah opira na dokumente spletnega portala Football Leaks. Podatki agencije Doyen Global, ki je nekoč zastopala teniškega igralca, razkrivajo, da je imelo podjetje Becker Private Office deleže v podjetjih nigerijske naftne industrije. Doyen Global navedb ne komentira.

Spiegel prav tako razkriva, da je kanadska investicijska banka Forbes & Manhattan v imenu Beckerja pripravili investicijo v višini več kot 10 milijonov evrov v eno izmed nigerijskih naftnih podjetij. Tudi predstavniki banke za komentar niso dosegljivi, prav tako pa ni jasno, ali je bila domnevno najvišja investicija Beckerjeve kariere uspešna.

Nemec naj bi zunaj teniških igrišč spletel mrežo poznanstev z vplivnimi posamezniki; od afriških voditeljev do indijskega mogotca industrije jekla Lakshmija Mittala. V elektronski pošti, do katere se je dokopal Spiegel, domnevno piše, da se je Becker nedavno sestal z Mittalom in nekdanjim predsednikom Gane Johnom Mahamo, katerega je označil kot človeka, "ki bi lahko v določenih krogih odprl marsikatera vrata."

Tudi Becker navedb ne komentira.

boris becker Bankrotiral Šport Tako so izginjali Beckerjevi milijoni
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.