Šport
36 ogledov

"Ne gre mi za točke, rad bi le igral tenis"

Nekdanji zmagovalec OP Francije pravi, da nikomur ne želi ničesar dokazati in da Žurnal24 main
Ljubljano je obiskal Thomas Muster. Nekoč prvi igralec sveta, 42-letni Thomas Muster se bo na turnirju v Ljubljani pomeril proti Borutu Pucu, sinu nekdanjega slovenskega rokometaša.
Vstop na teniški turnir v TC Ljubljana bo ves teden prost. Danes bo tekmo prvega kola odigralo vseh šest Slovencev: Gregorc bo svoj dvoboj začel po 11.30 na osrednjem igrišču, na isto igrišče bo po 14. uri stopil Žemlja, po 16. uri Kavčič, po 18.30 pa še Puc. Na igrišču številka 2 bo ob 10. uri začel igrat Žitnik, tretji dvoboj na tem igrišču bo igral Semrajc.

Se že kaj veselite dvoboja?
Seveda. Upam, da bo prišlo čim več gledalcev in si bodo ob odhodu domov rekli: 'Uf, tole je bila pa super tekma. Še dobro, da nisem ostal doma in gledal televizije.'

Zakaj ste se vrnili na turnejo?
Sploh se nisem vrnil, saj nikoli nisem končal. Rekel sem samo, da grem na počitnice. Želel sem okusiti tekmovalni naboj in menim, da je raven challenger turnirjev prava zame.

Je na vašo vrnitev vplivala tudi zmaga na ekshibicijskem dvoboju proti rojakinji Sybille Bammer?
Tisto je bilo le za zabavo. Takrat sem imel 94 kilogramov in treniral le dva tedna. Že tako sem jo premagal, danes bi se za njo končalo s polomijo.

Torej boste nadaljevali tudi, če se bodo porazi nadaljevali?
Vsekakor. Rad bi le igral zavoljo tenisa samega. Ne gre mi za denar, niti za točke. Če nekočosvojim challenger turnir, bom pa najsrečnejši človek na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.