Šport
45 ogledov

"Nemci nas spoštujejo"

Sergio Aguero EPA
V nedeljo ob 21. uri se bosta na Maracani za naslov svetovnih prvakov pomerili Nemčija in Argentina. "Nemci nas spoštujejo," pravi Sergio Agüero.

"To je neverjetno. Tako sem vesel... Ne moremo verjeti," je bil po uvrstitvi v finale presrečen argentinski napadalec Sergio Agüero. Gavči bodo v finalu svetovnega prvenstva zaigrali četrtič. Naslova so osvojili v letih 1978 in 1986, drugi pa so bili na prvem mundialu 1930 ter pred 24 leti, ko jih je v finalu z 1:0 premagala Nemčija.

"Nemčija je vedno težko premagljiva na svetovnih prvenstvih, a nadaljevali bomo s svojo igro. Argentina je Argentina. Nemci nas vedno spoštujejo," je še dejal napadalec Manchester Cityja. "Upam, da bomo v nedeljo postali prvaki, a ne glede na razplet finala težko opišem, kako ponosen sem ta trenutek. Cilj je bila uvrstitev v finale," pa je menil član Barcelone Javier Mascherano. "Odigrali smo fantastično tekmo, brez kakršnegakoli strahu," je o polfinalnem dvoboju z Nizozemsko še dejal Mascherano, ki je ob zaključku rednega dela dvoboja s tulipani z izjemnim posredovanjem preprečil strel Arjenu Robbnu

Nemci bodo sicer zaigrali že v osmem finalu, svetovna prvenstva pa so doslej osvojili v letih 1954, 1974 in 1990. "Če bomo proti Argentini zaigrali z enako strastjo, vnemo in pripravljenostjo kot v polfinalu, imamo zelo dobre možnosti. Potem bo pokal v naših rokah," je v zmago Nemčije sicer prepričan nekdanji nemški reprezentant Mehmet Scholl.

 .

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.