Šport
24 ogledov

Neustavljiv in nezmotljiv?

1/13
Žurnal24 main
S 14 zmagami in le dvema porazoma Patriots iz Bostona končnico NFL začenjajo naslednji vikend v polfinalu konference. Vodi jih podajalec Tom Brady z vrsto rekordov. Je res neustavljiv in nezmotljiv?

New England Patriots so redni del končali z osmimi zaporednimi zmagami in visoko zmago nad Miami Dolphins z 38:7. Tekom sezone so postavili vrsto rekordov in so pred začetkom končnice lahko strah in trepet za nasprotnika.

Najprej Bradyjevi rekordi. 28 zaporednih zmag na domači zelenici v vlogi prvega podajalca. 335 zaporednih podaj brez prestrežene žoge! Devet tekem z vsaj dvema touchdownoma in brez ene same prestrežene podaje. Skupno kar 36 touchdownov (največ med vsemi podajalci). Več kot dovolj razlogov, da bo bržkone izbran za MVP-ja rednega dela.

Brady je postal šesti podajalec v zgodovini, ki je na vsaki tekmi rednega dela podal vsaj za en touchdown (odkar je v rednem delu 16 tekem - od leta 1978) - Danu Marinu je to uspelo dvakrat. Je bil pa po skupni jardaži Brady šeli osmi najboljši (3.900 jardov). Največ Philip Rivers s 4.710 jardi (a je s San Diego Chargers ostal brez končnice). Redni del sezone je Brady končal s petim najvišjim rejtingom za podajalca v zgodovini - 111.

Še nekaj ekipnih rekordov. Na 16 tekmah so imeli Patriots le 10 izgubljenih žog (za primerjavo: zgolj Brett Favre jih je na 13 tekmah imel dvakrat toliko). Najmanj prestreženih žog v eni sezoni - vsega pet! Štiri Brady in eno Brian Hoyer. Skupaj so zbrali 518 točk, s čimer se uvrščajo na sedmo mesto v zgodovini. Osem tekem z več kot 30 doseženimi točkami, s čimer so izenačili svoj rekord iz sezone 2007 in rekord St. Louis Ramsov iz sezone 2000.

Res impresivna statistika, a Patriots so podobne številke že imeli tri leta nazaj - a takrat so po 18 zmagah (brez poraza) klonili na Super Bowlu proti New York Giantsom. In kako bo letos?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.