Šport
16 ogledov

Nizozemska slavila, naši tekmici ne

Španija Južna Koreja Fernando Torres proslavlja zadetek za vodstvo Španije z 1:0
1/13
EPA
Ponedeljkov večer je ponudil novo serijo prijateljskih tekem. Nizozemci so odpravili Južno Korejo, njihov nekdanji zvezdnik Ruud Gullit pa je Slovaško pred tekmo na Twitterju zamenjal s Slovenijo, a nato popravil napako.

Finalisti zadnjega mundiala Nizozemci so se pobrali po porazu z Bolgari, Slovake so na stadionu Feyenoorda v Rotterdamu premagali z 2:0. Prvih pet minut je bilo zelo živahnih. Najprej je Marek Hamšik stresel okvir nizozemskega gola, nato pa je Nigel de Jong z glavo meril za las mimo slovaških vrat. Že nekaj minut kasneje so Nizozemci povedli, predložek Ibrahima Afellaya je v svoj gol preusmeril Kornel Salata.

Kmalu pa se je marsikateremu nizozemskemu navijaču za hip ustavilo srce, saj je z igrišča zaradi poškodovanega gležnja moral Wesley Sneijder, ki ga je zamenjal Rafael van der Vaart. In prav van der Vaart je v 76. minuti dosegel drugi in tudi zadnji gol na tekmi. Generalko pred Eurom bodo Nizozemci imeli v soboto, ko bodo gostili Severne Irce.

In zadel je Torres!

Španski napadalec Fernando Torres je proti Južni Koreji prekinil leto dni trajajočo strelsko sušo za reprezentanco, njegova ekipa pa je slavila s 4:1. Kim Do-Heon je izenačil pred odhodom na odmor, nato pa so za furijo zabili Xabi Alonso z 11-metrovke, Santi Cazorla s prostega strela in Alvaro Negredo. Španci, ki se bodo 3. junija na zadnji tekmi pred Eurom pomerili s Kitajsko, so nastopili brez vseh igralcev Barcelone.

Poraza slovenskih "prijateljic"

Igrali sta tudi tekmici slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014, Švica in Islandija. Švicarji so v Luzernu klonili pred Romunijo z 0:1, Islandci pa so v Göteborgu izgubili proti Švedom z 2:3. Za Islandce sta gola na Švedskem zabila Kolbeinn Sigthrsson v 27. in Hallgrimur Jonasson v sodniškem podaljšku, pri gostiteljih pa so bili uspešni Zlatan Ibrahimović (2), Ola Toivnonen (14) in Christian Wilhelmsson (78). Edini gol v Švici je zabil Romun Gheorghe Grozav v 57. minuti. Romunija bo 15. avgusta igrala prijateljsko tekmo s Slovenijo v Stožicah.

Brazilci nadigrali Američane

V prijateljski nogometni tekmi je Brazilija v Washingtonu premagala ZDA s 4:1 (2:1). Najboljši igralec tekme je bil mladi brazilski zvezdnik Neymar, ki je dosegel gol iz enajstmetrovke, še dva pa je pripravil. Napadalec Santosa je najstrožjo kazen izkoristil v 12. minuti, nato pa so gole dosegli še Thiago Silva (26.), Marcelo (52.) in Pato (88.), edini gol za Američane je dosegel Herculez Gomez v 45. minuti.

Brazilci so tako prekinili niz petih zaporednih zmag varovancev Jürgena Klinsmanna, ki so v tem nizu ugnali tudi Slovenijo. V medsebojnih tekmah Brazilcev in Američanov je zdaj izid 16:1, Američani so edino zmago dosegli leta 1998 (1:0).

Prijateljske tekme, izidi:

Azerbajdžan : Andora 0:0

Španija
: Južna Koreja 4:1 (1:0)
Torres (11), Alonso (52, 11-m), Cazorla (56), Negredo (80); Kim (43)

Švedska : Islandija 3:2 (1:1)
Ibrahimović (2), Toivonen (14), Wilhelmsson (78); Sigthorsson (27), Jonasson (90 + 3)

Švica : Romunija 0:1 (0:0)
Gorzav (57)

Nizozemska : Slovaška 2:0 (1:0)
Salata (8, a. g.), van der Vaart (75)

Brazilija - ZDA 4:1 (2:1)
Neymar (12, 11-m), Thiago Silva (26), Marcelo (52), Pato (88); Herculez Gomez (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.