Šport > Nogomet
1002 ogledov

Barcelona do 84. minute vodila s 3:2, na koncu klonila s 3:5

FC Barcelona Profimedia
Real Madrid s preobratom do treh točk, Barcelona izgubila doma.

Nogometaši Real Madrida so na Kanarskih otokih zabeležili sedemnajsto zmago v sezoni španske lige, Barcelona pa je po izpadu iz španskega pokala sredi tedna doživela nov hladen tuš. Pred domačimi gledalci je proti Villarrealu nadoknadila zaostanek z 0:2, nato pa klonila s 3:5.

Real Madrid se je na začetku drugega polčasa proti Las Palmasu znašel v zaostanku z 0:1, z zadetkoma Viniciusa Jr. v 65. minuti in Aureliena Tchouamenija (84.) pa je na koncu prišel do treh točk, s katerimi se je vrnil na vrh razpredelnice.

Pred drugouvrščeno Girono, ki bo tekmo 22. kroga igrala v nedeljo sredi dneva pri Celti Vigo, ima Real Madrid zdaj dve točki prednosti, pred Barcelono na tretjem mestu pa že deset.

Katalonci, ki so januarja ostali brez naslova v španskem superpokalu in izpadli v četrtfinalu pokala proti Bilbau, so znova razočarali zveste navijače.

Za goste sta prva dva zadetka dosegla Gerard Moreno (41.) in Ilias Akhomach (54.), Barcelona je sicer v dobrih desetih minutah naredila popoln preobrat, mrežo so zatresli Ilkay Gundogan (60.), Pedri (68.) in z avtogolom Eric Bailly (71.), a nato povsem popustila in prejela še tri zadetke. Natančni so bili Goncalo Guedes (84.), Alexander Soerloth (99.), Jose Luis Morales (101.).

V nedeljo so na sporedu še dvoboji Cadiz - Athletic Bilbao, Sevilla - Osasuna in Atletico Madrid - Valencia, v ponedeljek pa Getafe - Granada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.