Šport > Nogomet
1539 ogledov

Barcelona okrepitev našla kar pri hrvaškem drugoligašu

Mikayil Faye Profimedia
Pri hrvaškem drugoligašu si manejo roke.

Zagrebški klub Kustošija nastopa v drugi hrvaški ligi, v središču evropskih ljubiteljev nogometa pa se je znašel zaradi prodaje 18-letnega Senegalca Mikayila Ngorja Fayeja, ki bo kariero nadaljeval pri katalonskem velikanu Barceloni. Na račun NK Kustošije bo sedlo vsaj 5 milijonov evrov.

Za Senegalca, ki lahko igra na mestu levega in osrednjega branilca in je v tej sezoni zbral 14 nastopov in en zadetek, sta se zanimala tudi dortmundska Borussija in Chelsea. "Je zelo hiter, zna igrati z žogo, ima odlično levico, dober je v skoku in je agresiven. Ima povsem vse karakteristike modernega branilca. Če ga bi s kom primerjal, bi dejal, da je podoben Jošku Gvardiolu, ko je bil star toliko," je za index.hr dejal trener Kustošije Samir Toplak. 

Ta je dejal, da se s samim prestopom ne ukvarja, mladi Senegalec pa je bil še včeraj prisoten na treningu. "Če bi odšel v Dinamo, bi bil zdaj vreden že 20 milijonov. Tega niso prepoznali in mislim, da so storili veliko napako," je sicer še dejal Toplak.

Da je posel pravzaprav že končan, pa je prepričan strokovnjak za prestope Fabrizio Romano. "Mikayil Faye odhaja v Barcelono, vse je že podpisano, vsi dokumenti med Barco in NK Kustošijo so že dokončani. Leta 2004 rojeni Senegalec bo v naslednjem tednu opravil zdravniški pregled. Kmalu bo sledila uradna potrditev, posel je stoodstotno že opravljen," je okoli devete ure zvečer zapisal Romano.

Po namigovanjih, da se bo Faye preselil k Barceloni, so bili navijači slednje že zelo dejavni na socialnih omrežjih, na kanalu Youtube pa so se pojavili tudi posnetki igre mladega Senegalca.

Komentarjev 1