Šport > Nogomet
204 ogledov

Bayern bo zaigral v finalu

Robert Lewandowski Epa
Bayern z goloma Lewandowskega v finale klubskega SP.

Nogometaši Bayerna iz Münchna so se prebili v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva v Katarju. V minuli sezoni zmagovalec evropske lige prvakov je na današnji drugi polfinalni tekmi na stadionu Al Rayyan pred 12.000 gledalci premagal afriškega prvaka Al Ahli z 2:0 (1:0), oba gola pa je dosegel Poljak Robert Lewandowski v 17. in 86. minuti.

Bavarci, ki bodo naskakovali šesto zmago v tem tekmovanju, se bodo v četrtkovem velikem finalu pomerili z nogometaši mehiškega Tigresa. Prvak Severne in Srednje Amerike ter Karibov je na nedeljskem prvem polfinalnem obračunu premagal južnoameriškega prvaka Palmeiras z 1:0 (0:0), edini gol na tekmi pa je v 54. minuti z 11-metrovke dosegel nekdanji francoski reprezentančni napadalec Andre-Pierre Gignac.

Končno peto mesto na turnirju so na letošnjem klubskem svetovnem prvenstvu osvojili nogometaši domačega Al Duhaila, potem ko so premagali južnokorejski Ulsan Hyundai s 3:1 (1:0). Za zmagovalce so zadeli Edmilson Junior (21.), Mohamed Muntari (66.) in Ali Almoez (82.), za poražence pa je bil uspešen Yoon Bit-Garam (63.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.