Šport > Nogomet
105 ogledov

Bayern s petardo razbil frankfurtsko enotnost

Eintracht Frankfurt Bayern München Epa
Aktualni nemški prvaki so udarno začeli novo ligaško sezono.

V uvodnem srečanju prvega kola nemške Bundeslige sta se v Frankfurtu udarila domači Eintracht in münchenski Bayern. Gostje so prepričljivo zmagali (1:6), z 0:5 so vodili že po prvem polčasu.

Za Bavarce so zadetke dosegli Joshua Kimmich, Benjamin Pavard, Sadio Mané, Jamal Musiala in Serge Gnabry. Bayern je pet zadetkov zabil že v obračunu za nemški superpokal proti RB Leipzigu (5:3), takrat so zadeli štirje od današnjih strelcev, vsi z izjemo Kimmicha.

V drugem polčasu so gostitelji znižali z golom Randala Kola, končni izid je v končnici srečanja s svojim drugim zadetkom postavil Musiala.

Eintracht - ime kluba bi v slovenščino prevedli kot enotnost, je sicer imel nekaj lepih priložnosti, a je bil precej neučinkovit. Aktualni zmagovalci Lige Evropa so tako doživeli hud poraz.

Že naslednji teden moštvo z obrežja reke Majne čaka nova težka preizkušnja, saj se bo v tekmi za evropski superpokal pomerila z madridskim Realom.

Robert Lewandowski Barcelona Video Šport Lewandowski privabil več navijačev kot Neymar in Ronaldinho

Bundesliga, 1. kolo:

Eintracht Frankfurt - Bayern München 1:6 (0:5)

SOBOTA:
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Wolfsburg - Werder Bremen
Union Berlin - Hertha Berlin
Bochum - Mainz
Borussia Mönchengladbach - Hoffenheim
Augsburg - Freiburg

NEDELJA:
Stuttgart - RB Leipzig
Köln - Schalke 04

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.