Šport > Nogomet
19 ogledov

Bo 925 milijonov dovolj za zmago?

Roman Abramovic Mihail Prohorov Abramovič EPA
Ruski mogotec Roman Abramovič je angleški klub Chelsea prevzel leta 2003, devet let kasneje pa ima drugo priložnost za osvojitev Lige prvakov. Toda šport se ne vrti le okoli denarja, kar je izkusil tudi Abramovič, ki je sicer v ekipo investiral že slabo milijardo evrov.

Najbolj zaželjen nogometni klub na svetu je Bayern München, medtem ko je Manchester United, katerega vrednost Forbes ocenjuje na 1.87 milijarde dolarjev, največ vreden.

Med ekipami, ki potrošijo največje količine denarja, pa ne bomo našli Bayerna. Bavarci so namreč vedno zapravljali zelo premišljeno, a kljub temu obdržali stik z najboljšimi nogometnimi klubi v Evropi. Pri Realu so na primer samo za Ronalda odšteli neverjetnih 123 milijonov dolarjev, s čimer so presegli celo vrednost prestopa Zinedina Zidana.

Medtem pa so se udeleženci Bundeslige dogovorili, da v finančnem smislu ne bodo tekmovali z angleškimi, italijanskimi in španskimi klubi, ampak bodo zagotavljali kvaliteto Bundeslige, medtem ko bodo v Ligi prvakov, v boju z veliko dražjimi ekipami, upali na najboljše. Z Bayernovo uvrstitvijo v finale je bila njihova odločitev zagotovo že nagrajena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.