Šport > Nogomet
17 ogledov

Borussia med možnimi nasprotniki

jurgen klopp Youtube
Trener Liverpoola je po remiju s Sionom (0:0) izvedel, da bi se v šestnajstini finala Lige Evropa lahko pomeril z Borussio Dortmund. ''Ok, ni problema, če se srečamo,'' je zatrdil Jürgen Klopp.

Liverpool je v zadnjem krogu skupinskega dela Lige Evropa remiziral s Sionom (0:0) in se kot najboljša ekipa skupine B uvrstil v naslednji krog tekmovanja.

Jürgen Klopp je bil po tekmi kritičen do zelenice na stadionu Stade de Tourbillon, ki je bila po njegovi oceni neprimerna za igro.

''Težko je bilo, zelenica je bila zahtevna. Ekipi sta morali pokazati, da sta pripravljeni na takšno tekmo in moja je to storila. To ni bil naš najboljši nogomet in čeprav je nogomet šport na prostem, ledena površina sodi v druge športne panoge. Na tem nivoju tekmovanja bi morala ogrevati zelenico. Če se bomo vrnili, bo to najbrž aprila, zato upam, da ne bo tako mrzlo,'' je povedal Klopp.

''Vsi smo vedeli, kaj se lahko zgodi na takšni zelenici, a profesionalni nogometaši in trenerji morajo to ignorirati. V takšnih trenutkih pomaga samo koncentracija. Zadovoljen sem, nihče se ni poškodoval in bili smo zelo osredotočeni na tekmo,'' je dodal nemški strateg.

Napredovanje v izločilne boje si je zagotovila tudi Kloppova nekdanja ekipa Borussia Dortmund. Nemški prvoligaš ni med nosilci, zato bi se lahko za preboj med najboljših 16 pomeril prav z Liverpoolom.

Informacijo je Kloppu po tekmi predal eden od britanskih novinarjev, trener pa je novico sprejel z odprtimi rokami. ''Ok, ni problema, če se srečamo,'' je povedal in dodal: ''Ko sem prišel, so Ligo Evropa vsi videli kot drugorazredno tekmovanje, pa poglejte zdaj, katere ekipe so ostale. Februarja se vse začenja znova, upam, da na boljšem igrišču.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.