Šport > Nogomet
763 ogledov

Casillas in Valdés se lahko skrijeta pred Oblakom

jan oblak Epa
Škofjeločan Jan Oblak je prišel do novega rekorda v najmočnejšem španskem prvenstvu.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se je v soboto vpisal v zgodovino španskega nogometa. Njegov Atletico Madrid je s 3:0 premagal Las Palmas, 25-letnik pa je odigral 100. tekmo v La Ligi.

Oblak je na teh prejel le 54 golov, kar je daleč najmanj med številnimi izjemnimi vratarji, ki so branili v španski elitni ligi Primera Division.

Nekdanji čuvaj mreže Barcelone Victor Valdes je na prvih sto tekmah šel 86-krat po žogo v svoj gol, bivši vratar Atletica Thibaut Courtois 89-krat. Eden najboljših vratarjev zadnjega desetletja v La Ligi Iker Casillas pa je na prvih stotih tekmah, ki jih je odigral za Real Madrid, prejel 104 gole.

Atlético je v 21. krogu španskega prvenstva premagal Las Palmas (3:0) in ima na drugem mestu razpredelnice 11 točk zaostanka za vodilno Barcelono oziroma šest točk prednosti pred tretjeuvrščeno Valencio. Slednja ima dve točki več od Real Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.