Šport > Nogomet
202 ogledov

Chelsea v preiskavi, prijavo podal kar lastnik

Todd Boehly Profimedia
Chelsea v preiskavi zaradi domnevnih finančnih zlorab.

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea naj bi bil predmet preiskave premier league zaradi domnevnih kršitev finančnih predpisov v času, ko je bil v klubu Roman Abramovič.

Nova lastnika Todd Boehly in konzorcij Clearlake Capital, ki sta klub prevzela upravljanje lani, potem ko ga je bil Abramovič prisiljen prodati zaradi sankcij po ruski invaziji na Ukrajino, sta morebitno težavo angleški zvezi in vodstvu premier league izpostavila sama, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je prejšnji mesec objavila, da je klub ravnal proaktivno, saj je privolil v plačilo desetih milijonov funtov evrov vodstvenemu organu nogometa Evrope, potem ko je imel med letoma 2012 in 2019 "nepopolno finančno poročanje".

Pri Chelseaju so v izjavi za javnost sicer zapisali, da so se novi lastniki zavedali morebitne nepravilnosti pri izvajanju "temeljitega postopka skrbnega pregleda" pred nakupom.

Za zdaj vodstvo lige londonskemu klubu še ni naložil nobene kazni, a čeprav se obtožbe nanašajo na prejšnje lastništvo, bi lahko morebitne sankcije vključevale denarno kazen ali odvzem točk, če bi bil klub spoznan za krivega kršitev pravil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice