Šport > Nogomet
1101 ogledov

Član Domžal za sedemmestno številko v Nemčijo

Adam Gnezda Čerin Profimedia
Nogometaši slovenskih klubov imajo nove delodajalce.

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je po vseh težavah v domačem prvenstvu, v katerem po sedmih odigranih tekmah zaseda zadnje mesto, ostal brez vezista Adama Gnezde Čerina. Kot so sporočili iz kluba, se 20-letni mladi slovenski reprezentant za štiri leta seli v nemško drugo ligo k Nürnbergu.

Mauro Icardi PSG Tržnica Šport Zadnji dan zaznamovale posoje

Idrijčan je v Domžale prestopil iz ljubljanskega Brava tik pred sezono 2014/15, v zadnjih letih pa je v vseh starostnih kategorijah domžalskega kluba odigral več kot 150 dvobojev. Reprezentant Slovenije do 21 let je v dresu članskega moštva Domžal zbral 66 tekem, na katerih je dosegel devet zadetkov. Moštvo 1. FC Nürnberg po uvodnih petih tekmah nove sezone s sedmimi osvojenimi točkami zaseda deveto meto v drugi nemški ligi.

"Adam je z nami preživel mnoge lepe in pa v zadnjem času manj lepe trenutke. S tem, ko je bil vpoklican v reprezentanco, je dokazal, da je eden izmed največjih potencialov zvezne vrste v Sloveniji. Trenutno žal nismo v situaciji, ko bi lahko ponudbe, ki premorejo sedemmestne številke, zavračali. Posledično smo pri tem morali popustiti, kljub temu, da je tale saga okrog njegovega prestopa trajala kar nekaj časa," je po tretjem poletnem milijonskem prestopu povedal športni direktor Matej Oražem.

Jan Oblak in Robert Lewandowski To bo spektakel! Šport Oblak vs Lewandowski: v Stožicah epski dvoboj najboljših na svetu slovenska nogometna reprezentanca Stožice navijači Prelomni tekmi Šport Ogromno vstopnic že pošlo, Poljaki in Izraelci v stožiškem kotlu

"S svežim pritokom finančnih sredstev je zagotovljena srednjeročna stabilnost kluba, kar je v končni fazi najbolj pomembno, obenem pa bodo mladi igralci dobivali več priložnosti. To si fantje, kot so Žiga Repas, Tamar Svetlin, Jošt Urbančič in drugi, zaslužijo. Ko se nam bo po poškodbi v celoti priključil še Marco Da Silva, sem prepričan, da bo konkurenca v moštvu znova zelo velika," je zaključil Oražem.

Adam Gnezda Čerin | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedemnajstletnik v Atalanto

Selitev Gnezde Čerina pa ni edini odhod iz Domžal, k Atalanti odhaja 17-letni Matevž Dajčar. Mladi obetavni vratar, ki je doslej nastopal za mlajše selekcije domžalskega kluba in za katerega je v zadnjem obdobju vladalo izjemno zanimanje številnih evropskih velikanov, je s klubom članskega reprezentanta Josipa Ilićiča podpisal 3-letno sodelovanje.

Oražem je nov uspešen prestop mladega nogometaša pospremil z izbranimi besedami: ''Matevž je velik talent, smola, ki jo ima, pa je ta, da je v isti starostni kategoriji tudi njegov bratranec Klemen Mihelak. Ko je prišla ponudba s strani Atalante, smo morali biti tudi iz tega vidika realni. Mislim, da je to zanj izjemna priložnost, da se dokaže v tujini. Marsikdo se je tam sicer tudi že opekel, vendar verjamem, da bo tokrat drugače. Atalanta je pokazala izredno zanimanje zanj in temu primerna je bila tudi odškodnina, zato smo se enostavno odločili, da Matevžu to priložnost tudi omogočimo. Za vse kar je storil v našem klubu se mu ob tej priložnosti zahvaljujem, v novi sredini pa mu želim veliko uspeha.”

Novopečeni vratar Atalante, aktualnega prvaka v tekmovanju primavera, je v preteklem letu v dresu kadetske selekcije Domžal zaigral na dvajsetih tekmah. 190 centimetrov visoki čuvaj mreže je en nastop zabeležil tudi v 1. mladinski ligi.

Ob odhodu je Dajčar povedal: ''Gre za izjemno priložnost, ki sem je zelo vesel. Soigralci so me lepo sprejeli in v novem okolju se počutim odlično, kar je v tem trenutku tudi najpomembneje. Domžale so moj klub, moje mesto in v obdobju, ki sem ga preživel v rumeni družini sem vselej užival. Odločitve o odhodu ni bilo lahko sprejeti, vendar sedaj je pred mano nov izziv. Vanj se podajam z željo po napredku in seveda ciljem, da se v še kvalitetnejšem okolju naučim kolikor se le da. Prepričan sem, da se bo vse skupaj dobro izteklo in da je to zgolj začetek nečesa velikega.”

Ivković na arabski polotok

Maribor pa je potrdil odhod Saše Ivkovića v Združene arabske emirate. Tekmec iz Prve lige Telekom Slovenije, ljubljanski Bravo, pa je ostal brez napadalca Mitje Križana, ki bo igral v drugi belgijski ligi.

Saša Ivković | Avtor: Profimedia Saša Ivković Profimedia

V Mariboru so potrdili, da se Ivković seli v Baniyas. Branilec, ki je v letu in pol za Štajerce odigral 76 tekem, je bil pomemben člen pri osvojitvi naslova prvaka 2018/19.

"Vmes je s prizadevnostjo in odnosom do dresa po izbiri navijačev dobil prestižno priznanje Vijol'čni bojevnik, ob tem pa tudi postal najučinkovitejši obrambni nogometaš lige, saj je skupaj 10-krat zatresel nasprotno mrežo," so ob tem zapisali na klubski spletni strani.

Jan Oblak Poljski novinar Šport "Ne vidimo, kako bi lahko izgubili proti Sloveniji"

V Ljubljani pa so ostali brez visokega napadalca Križana. Ta je po novem član Lommela. Križan je sicer v tej sezoni igral na vseh osmih tekmah ter dosegel zadetek.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice