Šport > Nogomet
469 ogledov

Čustveno v Barceloni: Xavi zajokal, nato zapel z desettisočglavo množico

Xavi Hernandez Epa
Xavi se je vrnil domov ter pred več tisoč navijači Barce podpisal pogodbo.

Xavi Hernandez se je na stadionu Camp Nou uradno predstavil skoraj 10.000 navijačev kot novi trener španskega nogometnega kluba Barcelone, ob tem je podpisal tudi uradno pogodbo. O njej se je nekdanji nogometaš katalonskega velikana z vodstvom kluba dogovoril pred dvema dnevoma.

"Xavi, Xavi, Xavi," je odmevalo, preden je podpisal pogodbo na igrišču, obdan z družino in predsednikom Barcelone Joanom Laporto.

"Nočem biti preveč čustven, lahko vam povem eno stvar. Mi smo najboljši klub na svetu. In trdo bomo delali za uspeh. Ne moremo sprejeti porazov in remijev, naš cilj je zmaga na vsaki tekmi," je dejal Xavi, preden je požel nove ovacije. Laporta pa je vse skupaj ocenil kot zgodovinski dan za Barcelono.

Čeprav je obljubil, da ne bo preveč čustven, so Barcino legendo zalile solze, nato pa je celo prijel mikrofon ter z Laporto zapel navijaško pesem. "Izgubljeni sin" je sicer postal šele prvi trener, ki je bil predstavljen v slogu največjih nogometnih okrepitev, na igrišču, pred tribunami polnimi navijačev.

"Najprej bi rad sporočil igralcem, da sem tu, da jim pomagam. Velika prednost je, da poznam Sergia Busquetsa, Gerarda Piqueja, Jordija Albo, Sergia Roberta ter Marca-Andreja ter Stegna, ki so bili nekdaj moji soigralci. Ekipa je dobra, talent je tu, sam pa bom s svojimi izkušnjami pomagal ekipi do lovorik. Ko me je predsednik poklical, sem bil presrečen. Bil sem izbran," je še povedal novi trener Barcelone.

Enainštiridesetletni Xavi, nekdanja igralska legenda, je za Barcelono odigral 767 tekem in dosegel 85 golov ter s klubom osvojil kar 25 trofej, med njimi štiri lige prvakov in osem naslovov španskega prvaka. S špansko reprezentanco je bil svetovni in evropski prvak.

Nato se je podal v trenerske vode in pred ponovnim prihodom na Camp Nou s svojim prejšnjim klubom, katarskim Al-Sadom, predčasno prekinil sodelovanje. V tem klubu je tudi sklenil igralsko kariero maja 2019.

Xavi je na trenerski klopi Barcelone nasledil Nizozemca Ronalda Koemana, ki ga je klub odpustil pred dobrim tednom dni po zelo slabem začetku sezone. Ta čas je Barcelona na devetem mestu la lige (17 točk). Xavi bo prvi trening bo vodil v torek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice