Šport > Nogomet
88 ogledov

Trenerju Olimpije misli uhajale k Mariboru

Olimpija Profimedia
Nedeljsko dogajanje v najmočnejši slovenski nogometni ligi bo minilo v znamenju večnega derbija med Olimpijo in Mariborom. Strateg zmajev Zoran Zeljković ni skrival, da je o derbiju razmišljal že proti koncu četrtkove evropske tekme z Lillom.

Ekipi Maribora in ljubljanske Olimpije bosta v nedeljo ob 15. uri začeli zadnjo tekmo 17. kroga Prve lige Telemach. Pred drugim večnim derbijem sezone kot običajno oboji napovedujejo lov na novo zmago, pričakujejo pa zahteven obračun.

Branilka naslova Olimpija je v prejšnji sezoni dobila tri od štirih večnih derbijev, tudi prvega v tej sezoni. Ljubljansko-mariborskih večnih derbijev je bilo od sezone 2009/10 v ligi doslej 57, pri čemer so zeleno-bele zasedbe zbrale 14 zmag, vijolične pa 21.

Štajerci, ki iščejo pot v boljše čase pod vodstvom Anteja Šimundže, bodo v večni derbi vstopili s četrtega mesta, na katerem imajo 24 točk, devet več jih imajo na drugem mestu Ljubljančani, ki za vodilnim Celjem zaostajajo za pet točk.

Olimpija Maribor Stožice | Avtor: YouTube YouTube

Strateg Olimpije Zoran Zeljković, ki v nedeljo ne bo mogel računati na kaznovanega Davida Sualeheja, je od prihoda iz Kopra stabiliziral zeleno-bele, ki na zadnjih petih prvenstvenih tekmah niso prejeli zadetka, v napadu pa je pri njej najbolj razpoložen Rui Pedro, ki je z desetimi zadetki prvi strelec lige ter je bil izbran tudi za igralca zadnjega meseca.

Maribor je doslej v ligi dosegel deset golov manj od Olimpije, največ, po štiri, sta jih prispevala Marko Božić in Arnel Jakupović, toliko pa jih je zbral tudi drugi strelec Olimpije Nemanja Motika. Jorge Silva je s petimi asistencami drugi podajalec lige, po dve manj sta v vijoličnem dresu zbrala Josip Iličić in Božić.

Olimpija, Lille, konferenčna liga Konferenčna liga Šport Tudi smola Olimpije ob domačem porazu proti Francozom

Olimpija v nedeljski obračun vstopa z nizom osmih tekem v prvenstvu brez poraza, Maribor pa ima zmago, poraz in remi na zadnjih treh tekmah. Zadnjo medsebojno v Ljudskem vrtu pa je dobil z 2:0.

"Vsi vemo, da gre za tekmo, ki jo nestrpno pričakujemo. Tekmo za navijače, za ekipo, za vse nas. Nazadnje je bil razplet derbija v Ljudskem vrtu pozitiven in upam, da bomo tudi tokrat mi tisti, ki se bomo veselili," je za spletno stran Maribora povedal vratar Ažbe Jug.

Na drugi strani se je proti derbiju ozrl Zeljković po četrtkovem evropskem obračunu z Lillom (0:2). "O derbiju sem razmišljal že proti koncu tekme. Tudi nekatere menjave so bile že v tej smeri. Derbi je derbi, derbijev se ne igra, derbije se zmaguje. Čaka nas težka tekma proti Mariboru, ampak verjamem, da imamo dovolj širine, da se bomo regenerirali in pripravili tako, kot se moramo za to tekmo."

Obračun Mariborčanov in Ljubljančanov bo v Ljudskem vrtu sodil Aleksandar Matković.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.