Šport > Nogomet
367 ogledov

Trener Olimpije pred tekmo s Francozi poklical Elsnerja

Zoran Zeljković (Olimpija - Klaksvik) Saša Despot
Olimpija se bo v petem krogu konferenčne lige pomerila z Lillom.

Nogometaše ljubljanske Olimpije v četrtek ob 18.45 čaka tekma petega kroga v konferenčni ligi. Na stadionu v Stožicah bodo gostili vodilno ekipo skupine A iz francoskega Lilla, ki je na prvi medsebojni tekmi zmagala z 2:0.

Ljubljanska zasedba je po uvodnih treh porazih proti Lillu, Slovanu iz Bratislave in Klaksviku v prvi polovici novembra v Stožicah premagala tekmeca iz Ferskih otokov z 2:0.

V generalki za četrtkov mednarodni obračun je v zaostali tekmi 3. kroga državnega prvenstva v Domžalah ugnala Kalcer iz Radomelj z 2:0, pred nedeljskim večnim derbijem v Mariboru pa bo v četrtek gostila potentno nogometno zasedbo iz severnega dela Francije, kjer je med letoma 2004 in 2006 igral nekdanji slovenski reprezentant in zdajšnji selektor slovenske reprezentance do 21 let Milenko Ačimović.

Francoska ekipa je v zadnjem obdobju v zelo dobri formi, v domačem prvenstvu je trenutno na visokem četrtem mestu. Zadnji poraz je doživela konec septembra proti Reimsu, od tedaj naprej pa je na naslednjih desetih tekmah na mednarodni in domači sceni dosegla po pet zmag in neodločenih izidov. V slovensko prestolnico prihaja z dobro popotnico, v nedeljo je v gosteh premagala v tej sezoni neprepričljivega velikana francoskega nogometa iz Lyona z 2:0.

Olimpija Lille | Avtor: Profimedia Profimedia
"Pred nami je izjemno zahtevna tekma. Francoska ekipa je zelo kakovostna, ob tem je tudi njena igra lepa in atraktivna. Na tej tekmi nimamo kaj izgubiti, naredili bomo vse, da presenetimo pred svojimi privrženci. Proti Lillu moramo prikazati svojo igro, biti organizirani, skriti svoje pomanjkljivosti in biti hrabri," je na današnjem medijskem dogodku pred četrtkovo tekmo med drugim dejal trener zmajev Zoran Zeljković.

Triinštiridesetletni Ljubljančan ni skrival, da je pred četrtkovo tekmo navezal stike z Luko Elsnerjem, strategom Le Havra, trenutno osmouvrščene ekipe v elitnem francoskem prvenstvu. "Luka mi je posredoval nekatere informacije, ki so zagotovo dobrodošle. Lille pozna veliko bolje od mene, mislim, da je to povsem normalno," je v zvezi s tem dejal Zeljković.

"Čaka nas zahtevna tekma, ki pa se jo zelo veselimo. V zadnjem času smo trdo delali in dosegali dobre izide, upam, da bomo vse te dobre trenutke prenesli na jutrišnjo tekmo proti izjemno kakovostnemu tekmecu iz Francije. V primerjavi s prvo tekmo z Lillom se je v naši ekipi marsikaj spremenilo, predvsem je vzdušje slačilnici veliko boljše," je dejal 27-letni portugalski nogometaš v dresu Olimpije Jorge Silva.

Lille je v konferenčni ligi z dvema zmagama in dvema neodločenima izidoma ter osmimi točkami na prvem mestu v skupini A. Slovan iz Bratislave zaostaja točko, Klaksvik štiri, Olimpija pa pet točk.

Ljubljanska ekipa bo zadnjo tekmo v skupinskem delu igrala 14. decembra, ko bo gostovala v Bratislavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice