Šport > Nogomet
182 ogledov

Dobil rdeč karton, a vseeno postal igralec tekme

Federico Valverde Profimedia
Tudi trener Atletica ni imel nič proti izboru najboljšega igralca v finalu španskega superpokala.

Na semfaorju v Džedi je bila izpisana 115. minuta, v finalu španskega superpokala pa je Atletico Madrid pri rezultatu 0:0 krenil v hiter protinapad. Tega je z grobim prekrškom nad Alvarom Moratom zaustavil vezist Reala Federico Valverde. Ta si je prislužil neposreden rdeči karton. Tekmo so kasneje po enajstmetrovkah dobili nogometaši kraljevega kluba, za igralca dvoboja pa je bil izbran prav 21-letni Urugvajec.

Jan Oblak Finale Šport Oblak po drami ostal brez lovorike

Mnogi so menili, da si prav zaradi poteze v 10. minuti drugega podaljška imenovanja ni zaslužil. Podobnega mnenja ni bil trener Atletica Diego Simeone: "Bil je to najpomembnejši trenutk tekme. Dejal sem mu, da bi vsak drug igralec storil enako. Nagrada za igralca tekme ima smisel, saj je v tej situaciji pravzaprav zmagal."

"Sprejel je pošteno odločitev za svojo ekipo in nam preprečil izjemno priložnost s katero bi lahko odločili tekmo," je zaključil argentinski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.