Šport > Nogomet
1681 ogledov

"Dokončati moram srednjo šolo, ta stari mi težijo že 30 let"

buffon Epa
Razkril, kaj bo počel po karieri.

Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon je v pogovoru na Instagramu spregovoril o tem, kaj bo počel takoj po zaključku dolgoletne kariere. 

Dvainštiridesetletni čuvaj mreže je sicer nedavno še za eno leto podaljšal pogodbo z Juventusom. Želi postati rekorder Serie A po številu zbranih nastopov, trenutno si ta dosežek deli z nekdanjim zvezdnikom Milana Paolom Maldinijem. Oba sta doslej zbrala 647 nastopov v najmočnejšem razredu italijanskega nogometa.

Ob koncu pogodbe bo Buffon star 43 let in pol, po zaključku kariere pa se ne namerava (takoj) posvetiti nogometu. "Ko bom končal kariero, nameravam vzeti leto odmora in se posvetiti družini. Vrnil se bom v srednjo šolo, saj me 'ta stari' zaradi tega nervirajo že 30 let. Tri reči v življenju me veselijo. Odnos s soprogo in mojo družino, moj poklic in priložnost, da se naučim kaj novega. Slednjega bo še več, ko zaključim kariero," je dejal nogometaš, ki je z devetimi državnimi naslovi že rekorder Serie A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice