Šport > Nogomet
142 ogledov

Domačini dosegli prvi gol, a je bilo premalo

SP 2022, Katar -Senegal Profimedia
Katarska nogometna reprezentanca je na domačem svetovnem prvenstvu v Dohi doživela še drugi poraz.

Po Ekvadorju so Katarci premoč priznali še Senegalu, ki je zmagal s 3:1. Dvoboj Senegala in Katarja je bil praktično obračun za biti ali ne biti. Obe zasedbi sta v uvodnem krogu izgubili z 0:2, tokrat pa so krajšo potegnili gostitelji turnirja, ki so tako pred hitrim koncem mundiala. Čez štiri dni jih čaka obračun z Nizozemsko, a mogoče bo takrat zanje tekma zgolj revialnega pomena. Po drugi strani pa si je afriška ekipa izboljšala možnosti za preboj v izločilni del, za konec predtekmovanja jo čaka Ekvador.

Senegalci so bili v prvem polčasu več pri žogi, imeli več strelov, povedli pa so v 41. minuti, ko jim je zadetek praktično podaril Bualem Kuki, ko je pri izbijanju v kazenskem prostoru zgrešil žogo ter jo nastavil Boulayeju Dii. Temu je nato ni bilo težko pospraviti v mrežo.

Sedem minut pred tem je nastopil sporni trenutek tekme, ko je Akram Afif prodrl v kazenski prostor Senegala ter padel ob stiku s senegalskim branilcem. Španski sodnik Antonio Mateu Lahoz pa se ni odločil za najstrožjo kazen, zdelo se je, kot da je najboljši katarski nogometaš poskusil izsiliti strel z bele pike.

Senegalci so v 48. minuti podvojili prednost. Ismail Jakobs je iz kota z desne strani žogo poslal na prvo vratnico, kamor je stekel Famara Diedhiou in z glavo premagal Mešala Baršama, ki je v vratih tokrat zamenjal na prvi tekmi nezanesljivega Sada al Šiba.

Abdelkarim Hasan je v 61. minuti poskrbel za nekaj vzdihljajev domačih navijačev z močnim strelom od daleč, Almoez Ali pa je takoj zatem zapravil novo priložnost za domače, natančneje - izkazal se je vratar Senegala Edouard Mendy. Ta je izvrstno posredoval tudi v 67. minuti, ko je ustavil strel Ismaila Mohamada iz bližine.

SP 2022, Katar -Senegal | Avtor: Profimedia Profimedia

V 78. minuti pa so gostitelji zmanjšali zaostanek, v kazenskem prostoru je Mohamed Muntari preskočil Kalidouja Koulibalyja in z glavo zadel za 1:2. To je bil prvi katarski gol na mundialih. Toda veselje je bilo kratko, v 84. minuti je Bamba Dieng rutinirano zadel za 3:1 v osrčju domačega kazenskega prostora.

Lestvica:
1. Nizozemska          1  1  0  0  2:0  3
 . Ekvador             1  1  0  0  2:0  3
3. Senegal             2  1  0  1  3:3  3
4. Katar               2  0  0  2  1:5  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice