Šport > Nogomet
219 ogledov

Domžale do prednosti na Islandiji

NK Domžale NK Domžale/Facebook
Nogometaši Domžal so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Reykjaviku z 2:1 (1:1) premagali tamkajšnji Valur.

Trener Domžal Simon Rožman je že pred tekmo izpostavil, da na Islandijo odhajajo po zmago, četudi na za Slovenijo neugodne zgodnjespomladanske temperature z nekaj nad desetimi stopinjami Celzija ter umetno travo. Tekmec je bil Valur, ki je dvajsetkrat osvojil islandsko prvenstvo, nazadnje pred desetimi leti in je letos se je desetič ovenčal z islandskim superpokalom.

Prvi so do prednosti prišli nekdanji slovenski prvaki, ko je v začetku druge polovice prvega polčasa po podaji in akciji z leve strani Amadeja Vetriha dvajsetletni Jan Repas matiral Antona Arija Einarssona.

V 34. minuti je po drugi zaporedni podaji domačih s kota norveški sodnik Tore Hansen dosodil prekršek Gabra Dobrovoljca nad kapetanom gostov Haukurjem Pallom Halldorssonomom v kazenskem prostoru in dosodil enajstmetrovko, po kateri je levi spodnji kot vrat gostov zadel Sigurdur Egill Larusson.

Senijad Ibričić je v 73. minuti zadel ponovno z bele točke. Pred tem je po podaji Jana Repasa je Vetriha, ki je skušal streljati, s hrbta podrl Einar Karl Ingvarsson in sodnik Hansen je še drugič dosodil kazenski strel. Slovenski ekipi je nato do konca uspelo zadržati ugoden izid pred povratnim dvobojem.

Domžalčani so v prvem krogu po dveh zmagah izločili Floro iz Tallinna, povratno srečanje z islandskim Valurjem pa bodo igrali doma v četrtek, 20. julija, ob 20.30.

Liga Europa, kvalifikacije (2. krog, prve tekme):

Valur : Domžale 1:2 (1:1)
Larusson 36./11m; Repas 23., Ibričić 73./11m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.