Šport > Nogomet
1177 ogledov

Domžale proti nekdanjemu evropskemu prvaku

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za evropski pokal med NK Domžale in FC Freiburg v Stožicah.
Nogometaši Domžal so dobili tekmeca v play-offu za drugo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje.

Varovanci Simona Rožmana so v 3. predkrogu senzacionalno izločili nemški Freiburg, v play-offu za Ligo Evropa pa so se znašli med nenosilci. Pred žrebom so bili možni tekmeci "ravbarjev" francoski Marseille, češka Viktoria Plzeň, beograjski Partizan, solunski PAOK, varšavska Legia in ruski Zenit St. Peterburg.

Četrtouvrščeni ekipi lanske izvedbe Prve lige TS je žreb namenil nekdanjega evropskega prvaka Marseille. Klub je bil ustanovljen pred 117 leti, igra na prenovljenem stadionu Vélodrome, ki sprejme približno 67.000 gledalcev. Prva tekma bo na sporedu 17. avgusta v Stožicah, povratna pa teden dni kasneje.

Mitja Viler Maribor Zrinjski Žreb Šport Maribor spoznal zadnjo oviro na poti do elite

V minuli sezoni je bil v domačem prvenstvu šele peti, a v novo sezono vstopa precej bolj ambiciozno, nekateri mu napovedujejo tudi boj za prvaka s PSG in Monacom.

Med izbranci trenerja Rudija Garcie igrajo nekatera uveljavljena nogometna imena, kot so Dimitri Payet, Patrice Evra, Adil Rami, Valere Germain, Luiz Gustavo, Steve Mandanda in drugi.

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. Liga Evropa Šport Podvig Domžal, šokirani Nemci na kolenih!

Doslej so bili Marseillčani devetkrat francoski prvaki, nazadnje v sezoni 2009/10, enkrat so slavili v Ligi prvakov ter bili še enkrat finalisti, v Ligi Evropa pa so dvakrat prišli v finale, in sicer v sezonah 1998/99 in 2003/04.

"Vedeli smo, da nas za preboj v evropsko ligo čaka izjemno visoka ovira in žreb je to potrdil. Pred nami sta dve novi izjemni tekmi, pravi spektakel se obeta že 17. avgusta v Stožicah. S podporo, kot smo jo bili deležni včeraj, pa smo že dokazali, da je možno prav vse. V kratkem času bomo v evropskih tekmovanjih gostili še tretjo ekipo iz najmočnejših petih lig, kar je izjemen dosežek. Nikakor pa se tu ne mislimo ustaviti," je za domžalsko spletno stran povedal športni direktor Matej Oražem.

"Vsi se dobro zavedamo kakovosti francoskega moštva in hkrati vemo, kaj Marseille pomeni v evropskem prostoru. Nedvomno lahko rečem, da bomo naredili vse, kar je v naši moči, da uresničimo naše sanje. V tem času pred prvo tekmo se bomo skušali čim bolje pripraviti nanje in tako prvo tekmo pred našimi navijači pričakati v najboljši možni podobi. Znova se nadejamo močne podpore rumene družine, ki je na vseh treh letošnjih evropskih tekmah dodala pomemben kamenček v mozaik naših zmag."
Simon Rožman

Play-off Lige Evropa (žreb):

Shkëndija - AC Milan
Panathinaikos - Athletic Bilbao
Osijek - Austria Dunaj
Apollon Limassol - Midtjylland
Crvena zvezda - Krasnodar
Hafnarfjörður - Braga
Club Brugge - AEK Atene
Everton - Hajduk Split
Marítimo - Dinamo Kijev
Viitorul Constanta - Salzburg
Vardar Skopje - Fenerbahçe
Domžale - Marseille
Ajax - Rosenborg
Partizan - Videoton
Altach - Maccabi Tel-Aviv
Utrecht - Zenit St. Peterburg
BATE Borisov - Oleksandriya
Legia Varšava - Sheriff Tiraspol
Dinamo Zagreb - Skënderbeu
Viktoria Plzeň - AEK Larnaca
Ludogorec - Sūduva
PAOK Solun - Östersunds

Komentarjev 1
  • antitrust 15:31 04.avgust 2017.

    5,6 mio € je pa že njihovih anda :)