Šport > Nogomet
63 ogledov

"Drugo mesto je realen cilj"

Robert Berić Katarina Ponjavić
"Svežine je dovolj, proti Angležem pa dodatna motivacija nikakor ni vprašljiva," poudarja reprezentančni napadalec Robert Berić.

"Tekma proti Angležem nikakor ne bo lahka. Čaka nas zasedba, ki ima v svojih vrstah ogromno kakovostnih nogometašev, tako da se moramo zelo dobro pripraviti. Sam sem odigral kar nekaj pomembnih tekem v klubskem dresu, tako da v tekm pogledu ne vidim nobenih težav. Res je, da sem še dokaj mlad, tako da se veselim vsake priložnosti za nastop proti tako eminentnim tekmecem," je na reprezentančnem zboru na Brdu pri Kranju dejal Robert Berić.

Napadalec dunajskega Rapida, ki je letos v avstrijskem prvenstvu dosegel kar 27 zadetkov, je pred reprezentančnim spektaklom odlično razpoložen: "Svežine je dovolj, proti Angležem pa dodatna motivacija nikakor ni vprašljiva. Pričakujem čvrsto igro tekmecev, ki v angleškem prvenstvu pač igrajo na takšen način. Potrebna bo dobra analiza, s katero bomo skušali najti šibke točke tekmecev, ki jih želimo izkoristiti."

"Po mojem mnenju je uvrstitev na drugo mesto realen cilj, bomo pa v lovu na ta dosežek potrebovali tudi kanček sreče. Vsekakor pa odločilni del kvalifikacij pričakujemo optimistično razpoloženi. Vstopnice za nastop na evropskem prvenstvu pa se bodo kot ponavadi delile jeseni," je zaključil Berić, ki govoric o morebitnem prestopu k bogatejšim delodajalcem ni želel komentirati.

V skupini E je po petih krogih na prvem mestu Anglija s 15 točkami, druga je Slovenija z devetimi, toliko točk je zbrala tudi Švica, a je tretja zaradi slabše gol razlike. S šestimi točkami je četrta Litva, Estonija na petem mestu jih je zbrala štiri, San Marino ostaja pri eni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.