Šport > Nogomet
10149 ogledov

Eden največjih se vozi s tem skromnim avtom

Roberto Baggio Reševalni pas/Twitter
Legendarni nogometaš ima povsem navadno prevozno sredstvo.

Robero Baggio je bil leta 1993 s strani Fife izbran za najboljšega nogometaša na svetu, osvojil je tudi zlato žogo, leta 1999 pa so ga v internetni anketi ljubitelji nogometa postavili na četrto mesto v glasovanju za najboljšega nogometaša 20. stoletja, pred njega so se uvrstili le Diego Maradona, Pele in Eusebio.

Zdaj 53-letni Baggio je v zadnjih dneh sicer deležen velike pozornosti na socialnih omrežjih. Vse skupaj je zakrivila njegova hči Valentina, ki je objavila fotografijo na kateri je nekdanji italijanski reprezentant ovekovečen s svojim vozilom. Gre za nogometne zvezdnike skromno Fiat Pando. "Bog vozi Pando 4x4. Presrečen sem, da to vidim," je zapisal eden izmed Valentininih sledilcev.

Baggio je bil med svojo kariero izjemno priljubljen, ob njegovem prestopu iz Fiorentine v Juventus leta 1990 pa so na ulicah Firence izbruhnili neredi. Firence so še zdaj edino veliko italijansko mesto, kjer navijači torinskega kluba nimajo svojega prostora za srečanja. Imeli so ga, a so ga pristaši Fiorentine zažgali ob Baggiovem prestopu, po novem odprtju pa se je to ponovilo. Od takrat so maloštevilni pripadniki stare dame v Firencah brez svojih prostorov.

Baggio je nato blestel pri stari dami, kasneje pa je igral še pri Milanu, Bologni, Interju in Brescii. "Ko je Ronaldo k nam prišel iz Barcelone, je bil neverjeten. A če bi moral izpostaviti eno ime, je to lahko le Roberto Baggio. Njega prav občudujem," je še pred kratkim izjavil legendarni nogometaš Interja Javier Zanetti.

Baggio je s svojimi zadetki popeljal Italijo do finala svetovnega prvenstva leta 1994 v ZDA. Dvoboj z Brazilci so nato odločile enajstmetrovke, Baggio pa je zgrešil svoj strel.

Roberto Baggio | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.