Šport > Nogomet
709 ogledov

"Kdo ti ne bi želel pljuniti v obraz?"

Federico Bernardeschi EPA
Mladi italijanski nogometaš je blizu prestopa, ki pa bi ga naredil za zelo osovraženega.

Firence so edino veliko italijansko mesto, ki nima svojega kluba navijačev Juventusa. Imeli so ga, a so ga pristaši Fiorentine zažgali, po novem odprtju pa se je to ponovilo. Od takrat so maloštevilni pripadniki stare dame v Firencah brez prostora za srečanja. Veliko sovraštvo navijačev vijoličastih do črno-belih izvira iz leta 1990, ko se je iz Fiorentine v Juventus preselil idol toskanskega kluba Roberto Baggio. Takrat je navijaški klub Juventusa v mestu tudi prvič zgorel.

Zdaj se s podobno potezo kot nekdanji italijanski reprezentant spogleduje tudi 23-letni Federico Bernardeschi, ki si ga v svojih vrstah želita Juventus in Inter.

"Kdo ti ne bi želel pljuniti v lice? Bernardeschi, posrani grbavec," je zapisano na transparentu, ki je mladega nogometaša pričakal pred stadionom. Navijači so ofenzivnemu vezistu zamerili že dejstvo, da ni odločno zanikal selitve v osovraženi torinski klubi. Gre sicer za igralca, ki je v minuli sezoni zabil 14 zadetkov in prispeval še pet asistenc. Fiorentina je doslej zavrnila Juventusovo ponudbo težko 35 milijonov evrov, a naj bi pri stari dami že razmišljali še o višji ponudbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice