Šport > Nogomet
15 ogledov

Guardiola: "Pogrešal sem le igro"

pep guardiola EPA
Pep Guardiola je priznal, da zelo pogreša udejstvovanje v nogometu, ne pa vseh stvari okrog najpopularnejše igre na svetu. Ob tem je povedal tudi, da je prednost Barcelone v La Ligi nedosegljiva.

Pep Guardiola se je po slovesu od Barcelone lansko poletje preselil v New York, kjer si je odpočil od nogometa. Čeprav Katalonec zatrjuje, da mu številni aspekti najpomembnejše postranske stvari na svetu niso ljubi, ga nazaj v nogomet vleče sama igra in vodenje ekipe.

"Pogrešal sem igro samó, vse stvari ki jo obkrožajo, pa ne toliko. Pogrešal sem analiziranje igre nasprotnikov, ugotavljanje, kako jih premagati, kakšno ekipo poslati na zelenico, da dosežeš zmago ... Če ne bi bilo tega, trenerskega dela ... Zame je to edini razlog, da sem se vrnil," je za spletno stran Fife povedal nekdanji trener Barcelone.

"Vse ostalo niso stvari, ki bi jih redno potreboval, povsem normalno lahko preživim brez njih. Pravzaprav mislim, da lahko imaš precej boljše življenje brez njih. A igra sama - to te vleče nazaj," je Guardiola še poudaril svojo zasičenost s stvarmi, ki jih prinese nogometna slava.

"La Liga je že odločena"

Nato je bodoči trener Bayerna spregovoril tudi o trenutni situaciji v španskem državnem prvenstvu. "Veliko preveč stvari bi moralo iti narobe, da bi Barcelona izgubila svojo veliko prednost. Ne vidim možnosti, da bi jo kdo ujel, razlika je preprosto prevelika. Ne zato, ker Madrid ne bi bil zmožen zmagati vseh svojih tekem do konca, pač pa zato, ker po mojem Barcelona ne bo izgubila toliko tekem."

"To je pretežka naloga za zasledovalce. Igralci Barcelone so vajeni uspeha in imajo veliko kvalitete. Mislim, da je La Liga že odločena," je glede situacije v Primeri še dodal naslednik Juppa Heynckesa.

Barcelona je v španskem prvenstvu trdno na prvem mestu, pred madridskim Atléticom ima 11 točk prednosti, pred madridskim Realom pa 18 točk naskoka.

Komentarjev 2
  • štrmle 18:25 17.januar 2013.

    ti pa si en patron. kva ma veze kam je dal naglas . a zdj k se je pa zmotu pa ne razumeš kva piše al kva

  • JackD 18:15 17.januar 2013.

    Aj, aj, aj, moj Da.B. če že pišeše besede z nag,asi, vsaj poskrbi, da bodo zapisane pravilno. Sam si dalnamreč naglas na o, namesto na a..