Šport > Nogomet
19 ogledov

Guardioli ponujal vilo ob jezeru

silvio berlusconi EPA
Medijski mogotec in nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se je sprijaznil z dejstvom, da Pep Guardiola ne bo prevzel vodenja AC Milana. Berlusconi je poskušal Španca, ki se po koncu enoletnega dopusta namerava vrniti v svet nogometa, prepričati z vilo ob jezeru Como, vendar je Guardiola ponudbo zavrnil.

Lastnik AC Milana Silvio Berlusconi ne skriva zanimanja za Pepa Guardiolo, ki še vedno ni razkril, kje bo nadaljeval svojo kariero. Španski nogometni strateg očitno ni naklonjen vodenju italijanskega prvoligaša, saj ga ni prepričala niti Berlusconijeva velikodušna ponudba. "Vedno sem si želel Guardiolo pripeljati v Milan. To pa zato, ker je v zadnjih dveh, treh letih z Barcelono prikazal najvišjo raven nogometa," je povedal 76-letnik in nadaljeval: "Želel si je privoščiti leto odmora. Prišli smo do zaključka, da ga bomo zelo težko pripeljali v Italijo, čeprav je celo sam izjavil, da je naklonjem Milanu in nas občuduje. Všeč mu je jezero Como, kjer bi mu lahko ponudil fantastično vilo. Temelji za prihod Guardiole nekoč v prihodnost so postavljeni."

Chelsea kot najverjetnejša destinacija

pep guardiola | Avtor: EPA EPA
Guardiola je svoj medijski post prekinil na podelitvi zlate žoge, ki je že četrto leto zapored romala v roke Lionela Messija, kjer je vse prisotne zanimalo, kam se seli v prihodnji sezoni. Španec je ostal skrivnosten in kljub priznanju, da se vrača na nogometne zelenice, svoje destinacije ni želel razkriti.

Enainštiridesetletnik velja za enega od najboljših trenerjev na svetu in ponudbe so v zadnjih mesecih deževale z vseh strani. Najbolj vztrajen je londonski Chelsea, ki je želel s Špancem podpisati že pred meseci, vendar je takrat Guardiola ponudbo zavrnil. Roman Abramovič je po odhodu Roberta Di Mattea rekrutiral Rafaela Beníteza, vendar Španec nima zagotovljenega mesta v prihodnji sezoni.

O Guardioli sanja tudi Manchester City, težava pa se pojavi pri Robertu Manciniju. Trener meščanov je lani podpisal petletno pogodbo, zato se ga bodo lastniki kluba brez tehtnega razloga zelo težko ''znebili''. Pep naj bi se o svoji prihodnosti odločil februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.