Šport > Nogomet
14 ogledov

Henry spet pri Arsenalu!

arsenal leeds thierry henry EPA
Thierry Henry se je po poročanju nekaterih angleških medijev že dogovoril za vrnitev v dres Arsenala. Topničarji bi ga radi imeli na razpolago že prvega januarja.

Thierry Henry naj bi privolil v še eno kratkoročno posojo, ki naj bi, tako kot lani, trajala okrog šest tednov. Zaradi različnih zapletov med pogajanji z njegovim sedanjim klubom, New York Red Bulls, se je odlični Francoz Arsenalu lani pridružil šele sedmega januarja, dva dni kasneje pa je po prihodu s klopi že odločil pokalno preizkušnjo proti Leedsu z golom v zaključku srečanja.

Arsene Wenger naj bi se letos trudil Henryja pripeljati že prej, tako da bo ta klubu iz severnega Londona na razpolago že z začetkom novega leta. Lani je nekdanji igralec Monaca in Juventusa v sedmih tekmah za topničarje zabil dva gola, navijači pa so ga sprejeli z navdušenjem, ki pritiče legendi ponosnega kluba, ki je za moštvo iz stadiona Emirates v 376 nastopih skupno zabil 229 golov.

Sezona v MLS, kjer igra Henry, traja od marca do novembra, vmes pa se nogometaši lahko podajo na posojo v Evropo, bolj znana primera poleg Henryja sta bila v zadnjih sezonah David Beckham in Landon Donovan iz L.A. Galaxy.

Henry je za New York v pretekli sezoni zabil 15 golov v 29 nastopih in je bil ob Grahamu Zusiju iz ekipe Sporting Kansas City in Chrisu Wondolowskemu iz moštva San Jose Earthquakes nominiran za najkoristnejšega igralca lige (MVP).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.