Šport > Nogomet
260 ogledov

Hrvaški velikan izgubil proti Slovencem

Ester Sokler NK Celje
Sloviti hrvaški klub se je opekel na tekmi v Sloveniji.

Splitski Hajduk je v preteklosti sodil med največje nogometne klube v nekdanji skupni državi, po razpadu Jugoslavije pa je lovorike osvajal tudi na Hrvaškem. A v zadnjih letih 'bilim' več ne gre po načrtih, v domačih tekmovanjih že dolgo dominira osovraženi zagrebški Dinamo, pred dalmatinski kultni klub pa so se prebili tudi Rijeka, Osijek...

Pričakovanja pred vsako sezono so sicer še vedno visoka, na pripravljalni tekmi proti Celju pa je tako zdaj sledil velik šok. Slovenski prvaki iz sezone 2019/20, ki pa so v minuli sezoni osvojili le sedmo mesto v slovenskem prvenstvu, so namreč Hajduk premagali s kar 3:0. 

"Hajduk v najmočnejši postavi je doživel rezultatski debakl proti sedmi ekipi slovenske lige. In to po treh gladkih zmagah," so o včerajšnjem porazu splitskega kluba zapisali pri Sportskih novostih, kjer so sicer izpostavili tudi dva izjemna zadetka Žana Medveda. Slovenski nogometaš, ki se je Celju pridružil kot posojeni igralec Slovana iz Bratislave, je v polno nameril v 52. in 73. minuti, za končni rezultat je v 89. minuti poskrbel Amadej Brecl.

"V drugem polčasu je prišla do izraza tista kvaliteta, ki jo zagotovo premoremo in mislim, da smo ob tem zasluženo zmagali," je dejal trener Agron Šalja, ki je ob koncu minule sezone preporodil Celjane. Ti bodo v novo sezono domače lige krenili 18. julija, ko bodo gostili Maribor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice