Šport > Nogomet
16 ogledov

Ideja: nič več remijev in zlati gol

Sepp Blatter Fifa Žurnal24 main
Da bi bil mundial bolj zanimiv, kot je bil letošnji v Južni Afriki, predsednik Fife Sepp Blatter predlaga, da v predtekmovanju naj ne bi bilo več neodločenih izidov ter vrnitev zlatega gola.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je po svetovnem prvenstvu poln idej. Praktično v vsakem pogovoru z novinarji predlaga novo, v zadnji je napovedal spremembe v sistemu igranja na svetovnih prvenstvih. V predtekmovanju naj ne bi bilo več neodločenih izidov, za izločilne boje pa bi pri podaljških spet uvedel zlati gol. V pogovoru za nemško revijo Focus je dejal, da bo o predvidenih spremembah odločal tehnični komite zveze.

"Predtekmovalnih tekme prvenstva v Južnoafriški republiki so bile v večine dolgočasne. Preveč je bilo taktiziranja, zato gledalci niso mogli uživati. Če bi ukinili neodločen izid, bi bilo drugače. V primeru remija, bi se takoj pristopilo k enajstmetrovkam, po katerih bi dobili zmagovalca," je morebitne spremembe in razloge zanje obrazložil Švicar, ki ga moti tudi previdna igra v podaljških: "Če bi spet uvedli zlati gol, bi se to najbrž spremenilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.