Šport > Nogomet
12 ogledov

Jelavić pristal med tigri

premier liga everton tottenham jelavić gallas Reuters
Hrvaški napadalec Nikica Jelavić je zamenjal klubsko sredino a ostaja v angleški prvi ligi. Everton je zamenjal za Hull City.

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren ima novega soigralca. Hull City je namreč okrepil Nikica Jelavić, ki je pred tem igral za liverpoolski Everton. Hrvaški reprezentant je podpisal triipolletno pogodbo tećko 7,8 milijonov evrov.

"Takoj ko so me poklicali, sem vedel, da bo to prava priložnost zame. Klub se šele vzpenja, toda imamo dobro postavo in ni me bilo treba dolgo prepričevati," je za klubsko spletno stran dejal 28-letni napadalec. V njegovi pogodbi je tudi klavzula o obstanku v elitni druščini - če bo novinec Hull City ostal v premier ligi, bo dobil še dodaten milijon funtov.

Jelavić je v Everton prišel iz propadlega škotskega velikana Rangers januarja 2012 za pet milijonov funtov. Za Škote je dosegel 36 golov na 54 tekmah, za Everton pa v zadnjih dveh sezonah 21 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.