Šport > Nogomet
1452 ogledov

Mourinho po bolečih porazih dobil nogo

José Mourinho Profimedia José Mourinho.
V večnem mestu so se odločili za trenersko menjavo.

Portugalec José Mourinho ni več trener italijanskega nogometnega prvoligaša AS Rome, so pri rimskem klubu zapisali v izjavi za javnost.

Roma je prejšnji teden v četrtfinalu italijanskega pokala izgubila proti mestnemu tekmecu Laziu (1:0), v nedeljo pa še na prvenstvenem gostovanju pri AC Milanu (3:1).

Mourinho in njegov trenerski štab, ki se je ta čas devetemu klubu na lestvici Serie A Romi pridružil maja 2021, se tako poslavljata od italijanske prestolnice. 

Trener, ki je pred tem deloval pri Portu, Chelseaju, milanskem Interju, Real Madridu, Manchester Unitedu in Tottenhamu, je rumeno-rdeče popeljal do zmage v Konferenčni ligi 2022, nato pa lani spomladi do finala Lige Evropa.

"Radi bi se zahvalili Joséju v imenu vseh nas v Romi za njegovo strast in trud od njegovega prihoda v klub. Vedno bomo imeli lepe spomine na njegovo službovanje pri Romi, a verjamemo, da je takojšnja sprememba v najboljšem interesu kluba," sta za klubsko spletno stran povedala lastnika Dan in Ryan Friedkin.

Nekaj ur pozneje so potrdili, da bo ekipo do konca sezone kot začasni trener vodil klubska legenda in nekdanji italijanski reprezentant Daniele De Rossi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice