Šport > Nogomet
2922 ogledov

Kakšen PSG, Bayern ali Real? Najtežje je igrati pri tem španskem palčku!

Rayo Vallecano Profimedia
Mali klub iz Madrida je v letošnji sezoni najuspešnejši domačin katerekoli izmed lig slovite "petice".

Za nogometaši madridskega nogometnega palčka Raya Vallecana je resnično zgodovinsko leto, potem ko jim je spomladi uspelo napredovati v najelitnejši rang španskega nogometa, Primero Divison, so odlično začeli tudi novo sezono in trenutno držijo četrto mesto v državnem prvenstvu.

Še posebej neverjetni pa so njihovi rezultati na domačem stadionu Campo de Fútbol de Vallecas, na katerem moštvo trenerja Andonija Iraiole v letošnji sezoni domačega prvenstva sploh še ne pozna poraza, na devetih tekmah pa je uspelo zmagati kar osemkrat!

Edina ekipa, ki se je iz madridskega okrožja imenovanega Vallecas uspela vrniti s točko, je bila Celta iz Viga, ki je uspela z domačimi odigrati remi brez zadetkov, medtem ko je Rayo kar po vrsti premagoval Granado, Getafe, Cadiz, Elche, Barcelono, Mallorco, Espanyol in nazadnje Alaves.

Mali Rayo Vallecano je tako izmed vseh ekip lig "petice" najzahtevnejši domačin, saj se mu ob bok lahko z enakim razmerjem postavi le PSG, ki pa ima slabšo gol razliko. Prav tako bi se s samimi zmagami in le enim remijem lahko z Rayem izenačila Sevilla, ki pa je v torek remizirala z Barcelono ter tako krono najbolj neprijaznega gostitelja zaenkrat prepustila madridskemu klubu.

Moštvo, za katerega izmed bolj znanih igralcev nastopajo Luca Zidane (sin Zinedina Zidana), Radamel Falcao (nekdaj eden najboljših napadalcev na svetu), Mario Suarez (dolgoletni član Atletico Madrida in nekdanji španski reprezentant) ter Bebé (nekdanji nogometaš Manchester Uniteda), letos po 18 kolih zaseda odlično 4. mesto s 30 osvojenimi točkami in je trenutno celo na mestu, ki še vodi v Ligo prvakov. Najboljša uvrstitev v zgodovini kluba je sicer 8. mesto iz sezone 2012/13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.