Šport > Nogomet
22 ogledov

Kamerun prek Tunizije v Brazilijo

Žurnal24 main
Reprezentanca Kameruna si je kot naslednja priigrala nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga prihodnje leto gosti Brazilija.

Če se je prva tekma med Tunizijo in Kamerunom končala z dolgočasnih 0:0, so gledalci v Yaoundeju v Kamerunu tokrat prišli na svoj račun. Domačini so goste iz severa Afrike namreč odpravili s 4:1 in si s tem zagotovili nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Domači so srečanje začeli odločno in do vodstva prišli že v četrti minuti, ko je bil natančen Pierre Webo. Po pol ure igre je vodstvo podvojil Benjamin Moukandjo in s tem postavil kočni izid prvega polčasa. Tunizijci so v drugem polčasu pokazali, da se ne mislijo zlahka predati in prek Ahmeda Akaichija znižali zaostanek na 1:2.

Čeprav so gostje upali na morebiten drugi zadetek, ki bi jih zaradi zadetkov v gosteh popeljal na prvenstvo, je Jean Makoun z zadetkoma v 66. in 86. minuti poskrbel za visko zmago domačih in jim zagotovil nastop na prihajajočem prvenstvu. Kamerun se je s to zmago pridružil Nigeriji in Slonokoščeni Obali, ki sta se že prej prek afriških kvalifikacij prebili do vstopnice za Brazilijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.