Šport > Nogomet
145 ogledov

Kamplova pogodba odvisna od uspeha

kevin kampl Epa
Minimalni cilj kluba je nastop v Ligi prvakov.

Markus Krösche, športni direktor nemškega nogometnega kluba RB Leipzig, je v pogovoru za nemški časnik Sport Bild poudaril, da bodo kadrovska vprašanja reševali po koncu sezone. V načrtih kluba, ki trenutno zaseda tretje mesto na lestvici bundeslige, je tudi podaljšanje pogodbe z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom.

V Solingenu v Nemčiji rojenemu nogometašu pogodba z "rdečimi biki" poteče po sezoni 2020/21, v klubu pa si želijo podaljšanja pogodbe. Podobno kot s francoskim obrambnim nogometašem Dayotom Upamecanom.

Krösche je dejal, da so s predstavniki obeh nogometašev stekli konstruktivni pogovori za nadaljevanje sodelovanja. "V njunih primerih bo pomembno predvsem, kje bomo končali sezono," pa je poudaril športni direktor.

Jadon Sancho BVB Borussia Dortmund George Floyd Bundesliga Šport Obe Borussii napolnili mrežo, protest proti rasizmu na obeh zelenicah

Minimalni cilj je po navedbah nemškega športnega časnika nastop v Ligi prvakov. S tem pa bi lahko po Kröschejevih besedah zadržali tudi najboljšega strelca moštva Tima Wernerja, ki si ga želi Liverpool, ter odkupili dva posojena nogometaša, Španca Angelina (Manchester City) in Čeha Patrika Schicka (AS Roma).

RB Leipzig sicer v nemškem prvenstvu zaseda tretje mesto, za drugo Borussio Dortmund zaostaja dve točki, pred četrto Borussio Mönchengladbach, ki drži zadnje mesto za nastop v skupinskem delu Lige prvakov, pa ima dve točki prednosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice