Šport > Nogomet
278 ogledov

Kek vesel 'zmage' nad odbojkarji in skakalci: "Mogoče je enkrat čas ..."

Erik Janža Benjamin Šeško Profimedia
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je z vsem spoštovanjem do drugih športnih panog vesel uspeha svojih varovancev na prireditvi športnik leta. Nogometaši, ki so z uvrstitvijo na Euro 2024 sprožili nogometno evforijo na sončni strani Alp, so v glasovanju za ekipo leto 2023 tesno premagali odbojkarje, tretji so bili smučarski skakalci.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je vesel, da se je nogomet v Sloveniji vrnil med dobitnike nagrad najboljšim športnikom, ki jih podeljuje Društvo športnih novinarjev Slovenije.

Nagrade za najboljšo ekipo leta se gotovo veselijo tudi reprezentanti, je dejal po torkovi prireditvi Športnik leta.

Tadej Pogačar Šport Garnbret, Pogačar in nogometna reprezentanca športniki leta 2023

"Bodite prepričani, da je to verjetno eden najlepših trenutkov v njihovih karierah," je o veselju med reprezentanti ob prejemu nagrade dejal Kek.

"Res je, da so raztreseni po celi Evropi, da imajo obveznosti v svojih klubih, ampak druži jih veliko prijateljstvo, veliko zadovoljstvo igrati za reprezentanco in videli ste tudi po geslu Jake Bijola danes, kako so ponosni, kako so veseli ob zavedanju, v kakšni konkurenci jim je uspelo osvojiti nagrado," je po prejemu nagrade v družbi reprezentančnega branilca Bijola še povedal Kek.

Nogometna reprezentanca, ki je razveselila športne navdušence z uvrstitvijo na četrto veliko tekmovanje doslej, evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji, je v glasovanju športnih novinarjev tesno na prvem mestu prehitela odbojkarsko reprezentanco, tretjo z letošnjega evropskega prvenstva. Pri tem je Kek izrazil ponos, da je nogometna reprezentanca v tako eminentni družbi ekip, tudi tretjeuvrščene moške reprezentance v smučarskih skokih.

Cristiano Ronaldo Portugalska Spektakel Šport Cristiano Ronaldo prihaja v Slovenijo!

"Jasno je, da je težko primerjati na eni strani medalje, na drugi strani velikost nogometa kot najprestižnejše postranske stvari na svetu, ampak na koncu koncev, mogoče je enkrat čas tudi za nogomet. Prepričan sem, da tako kot mi spoštujemo njihove uspehe, tudi oni spoštujejo naše, na koncu koncev imamo vsi isti grb, isto zastavo, pojemo isto himno in vesel sem zaradi uspeha nogometašev, še bolj sem pa vesel za uspehe vseh naših športnikov, tako v ekipnih kot individualnih športih," je dejal.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tem je Kek kot vzrok za uspeh s prstom pokazal predvsem na nogometaše. "Dolgo ni bilo bilo nogometa na prireditvi v Gallusovi dvorani in prav je, da se je nogomet vrnil. Vesel sem, da sem del te zgodbe, ampak glavno vlogo so imeli igralci na igrišču in zato jim lahko samo še enkrat iskreno čestitam."

Allianz Arena München stadion Foto Šport Stadioni, na katerih bo igrala Slovenija: Hitler, "vesoljska ladja" in stoletnik

Ob nagradi pa je kot priznanje javnosti ocenil tudi močno zanimanje za nakup vstopnic za tekme Slovenije na EP v Nemčiji. Kot je poročal Sportklub, je bilo oddanih prijav za nakup vstopnic za slovenske tekme z Dansko, Srbijo in Anglijo kar 344.000. Izmed teh bo izžrebanih 30.000 navijačev, 10.000 za vsako tekmo skupinskega dela, ki bodo lahko kupili vstopnice v tej fazi prodaje.

"Številke so res navdušujoče, na žalost je število mest omejeno za vse reprezentance enako, ampak mala Slovenija bo na evropskem prvenstvu v družbi velikanov in ne bo manjkalo ponosa, zadovoljstva in sreče," je dodal Kek in se zahvalil navijačem tudi za tovrsten izraz podpore.

Slovenija - Kazahstan To morate popraviti! Šport NZS opozarja! Pomembna novica za vse, ki želite do kart za Euro 2024!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:38 20.december 2023.

    Kok je ta Kek en odvraten luzer...