Šport > Nogomet
931 ogledov

NZS opozarja! Pomembna novica za vse, ki želite do kart za Euro 2024!

Slovenija - Kazahstan Anže Petkovšek
Začela se je druga faza prodaje vstopnic za euro 2024.

Po sobotnem žrebu skupin se je začela druga faza prodaje vstopnic za evropsko prvenstvo v nogometu prihodnje leto, pri čemer je do 12. decembra za navijače 21 že uvrščenih reprezentanc na voljo milijon vstopnic za skupinski del tekmovanja.

Vsaka nacionalna zveza bo prejela 10.000 vstopnic za vsako od svojih treh skupinskih tekem na euru v Nemčiji. Januarska loterija oziroma žreb pa bosta nato določila, kdo izmed prijavljenih bo lahko kupil vstopnice za tekme svoje reprezentance, če se bo za tekmo prijavilo več kot 10.000 navijačev.

Za nakup vstopnice se morate prijaviti preko uradnega portala Evropske nogometne zveze Uefe, pri tem pa je pomembno, da za prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske reprezentance, v polje, kjer je predvidena številka ID vašega osebnega dokumenta (Passport/ID number), vpišete vašo številko EMŠO, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Slovenija - Kazahstan | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

EMŠO je ključen podatek, ki slovenskim navijačem pri žrebu kart omogoča prednostno obravnavo, zato jo je nujno potrebno vnesti v omenjeno polje. Pri NZS celo pozivajo vse navijače, ki so že oddali prošnjo za nakup vstopnic, da ustrezno spremenijo svoje podatke na Uefinem portalu in pod "Passport/ID number" vpišejo svojo EMŠO številko.

Cene vstopnic se sicer gibljejo od 30 do 200 evrov, pri čemer je cena za obisk otvoritvene tekme med gostiteljico Nemčijo in Škotsko med 50 in 600 evrov. Na voljo je ostalo še nekaj vstopnic iz prve faze prodaje, kjer je bilo v ponudbi 1,2 milijona vstopnic, pa jih nekaj ni bilo pravočasno plačanih.

Naslednje stopnje prodaje prihajajo naslednje leto za navijače še treh reprezentanc, ki se bodo marca uvrstile na EP prek dodatnih kvalifikacij, in za izločilne boje eura.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:30 04.december 2023.

    In koliko je tistih, ki imajo denar za karte najbolj nepomembne stvari v življenju..?

Sorodne novice