Šport > Nogomet
11541 ogledov

Še v Srbiji in na Hrvaškem se norčujejo iz nas: "Absurd, cirkus!"

Interblock : Rogaška Facebook/NK Interblock Ljubljana
Tudi hrvaški in srbski mediji so si dali duška po neverjetni blamaži v slovenskem nogometnem pokalu.

Čeprav smo lahko v zadnjem času zelo ponosni na nov velik uspeh slovenskega reprezentančnega nogometa, ko so si naši fantje uspeli izboriti nov nastop na velikem tekmovanju z uvrstitvijo na Euro 2024, pa je drugačna zgodba z našim klubskim nogometom.

Če smo bili pred leti praktično navajeni, da nas Maribor zastopa v najmočnejših evropskih tekmovanjih, je zdaj napočil čas, ko se naši klubi le s težavo uvrščajo v skupinski del evropskih tekmovanj, vse pogostejši pa so porazi proti takšnim nogometnim klubskim palčkom, kot so Ferski otoki, Severna Irska, Malta ...

Zdaj pa se je slovenski klubski nogomet znašel v središču pozornosti s pravo blamažo v slovenskem nogometnem pokalu, ko smo postali tarča posmeha številnih držav, v katerih so izvedeli za incident s tekme med Rogaško in nekdanjim Interblockom.

Na pokalni tekmi šestnajstine finala med Rogaško in nekdanjim prvoligašem Interblockom, ki zdaj nastopa pod imenom IB 1975 Ljubljana se je namreč redni del tekme končal z rezultatom 1:1, nato pa je prišlo do prave komedije zmešnjav. 

Prišlo je namreč do izvajanja enajstmetrovk, po njih pa so se napredovanja veselili gostje iz Rogaške. Ti so že bili v garderobi, ko jih je delegat obvestil, da je prišlo do napake in da se morajo vrniti na zelenico, saj bosta na sporedu podaljška.

V slovenskem pokalu se namreč enajstmetrovke izvajajo takrat, ko tekme še potekajo pod okriljem medobčinskih nogometnih zvez. A šestnajstina finala že sodi pod NZS, kjer pa pravila določajo, da se ob remiju odigrata podaljška.

Tuji mediji o slovenskem nogometu | Avtor: 24sata 24sata

Dogodek je sprva odmeval le po slovenskih medijih, a ni dolgo trajalo, da so se slovenskemu klubskemu nogometu smejali tudi v naši soseščini. Hrvaški 24sata je namreč članek poimenoval z naslovom "Nevideni cirkus v Sloveniji: sodniki pozabili, da se igrajo podaljški". Avtor tudi v samem članku ni prizanašal akterjem dogodka. 

"Zakaj je nogomet najpomembnejša postranska zadeva na svetu? Ni potrebno filozofirati, odgovor je preprost. Ker je nepredvidljiv, vedno lahko pričakujete nepričakovano. In nekaj nevsakdanjega smo videli na tekmi šestnajstine finala slovenskega pokala. Neverjetno napako, kakršno se ne vidi niti v amaterskem nogometu," je bil avtor brez usmiljenja do udeležencev blamaže.

Tuji mediji o slovenskem nogometu | Avtor: Telegraf.rs Telegraf.rs

A zadeva se ni ustavila na Hrvaškem. Zanjo so izvedeli tudi v Srbiji. "Absurd iz Slovenije: sodniki in delegat pozabili na pravila, igralci morali dvakrat priteči na igrišče" so o blamaži poročali med drugim tudi pri srbskem Telegrafu. 

Resnično debakl, ki je močno škodoval že tako narušenemu ugledu slovenskega klubskega nogometa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 13:46 28.november 2023.

    Nogomet je itak norčevanje iz človeškega razuma. Za igranje rabiš nekaj trave, žogo in pol možganske hemisfere in to se oglašuje kot, najpomembnejšo postransko stvar na svetu..

  • rd2dmk2 10:14 28.november 2023.

    še večja blamaža bi bla, če bi sodniki na tej tekmi že sodili kdaj v europi. za slovenijo bi bilo najbolje da se fuzbal pospravi in se raje posvetimo golfu. saj v fuzbalu nimamo nobenega slovenca več, še funkcionarja ne, ...prikaži več pa tud lastnika ne, od igralcev pa, ajde, dejmo sestavt eno ekipo, a nam bo ratal. prosim samo tiste s priimkom na I(K).

  • jakec42 08:32 28.november 2023.

    Včasih so taki kljubi kot so pri nas igrali v TOLKEC ligi,sedaj pa se blamirajo po Evropi!

Sorodne novice