Šport > Nogomet
12550 ogledov

Tudi Uefa se je poklonila neverjetni mojstrovini Žana Vipotnika

Žan Vipotnik Profimedia
Uefa je izbrala deset najlepših zadetkov kvalifikacij za Euro 2024. Svoje mesto je našla tudi mojstrovina Žana Vipotnika.

Redni del kvalifikacij za Euro 2024 je uradno za nami in pri Uefi so se odločili, da iz 230 tekem, na katerih je padlo kar 661 zadetkov izberejo deset najlepših zadetkov, ki bodo kandidirali za najlepši zadetek skupinskega dela kvalifikacij.

A čeprav je v letošnjih kvalifikacijah padlo ogromno prekrasnih zadetkov, se je v jagodni izbor, deseterico najlepših, uspel uvrstiti tudi eden izmed zadetkov, ki jih je v letošnjih kvalifikacijah dosegla četa Matjaža Keka.

MATJAŽ KEK Kakšno priznanje Šport V tej nogometni velesili si želijo Keka za novega selektorja

Se še spomnite, kako se je vse skupaj začelo? Kako je Slovenijo marca na prvi tekmi kvalifikacijskega ciklusa pričakalo neugodno gostovanje v Kazahstanu? Kako je ekipa, ki je pred začetkom tekmovanja skupaj s San Marinom veljala za "outsiderja", skoraj šokirala našo izbrano vrsto?

Kazahstanci, ki so bili eno najlepše presenečenj letošnjih kvalifikacij, saj so bili vse do poraza v zadnjem krogu s Slovenijo v igri za nastop na Euru in se nanj še vedno lahko uvrstijo preko dodatnih kvalifikacij, so sredi Astane po prvem polčasu celo vodili z 1:0 in zdelo se je, da bo Slovenija pri enem lažjih nasprotnikov izgubila ključne točke.

Nato pa je v drugem polčasu ekspresno izenačil David Brekalo, medtem ko je veliki junak postal takratni nogometaš Maribora Žan Vipotnik, ki je na svojem debiju z zadetkom v 78. minuti tekme poskrbel za eno najpomembnejših zmag v zgodovini slovenske reprezentance.

A Vipotnikov zadetek ni bil zgolj pomemben, bil je prava mojstrovina, kar so priznali tudi pri Uefi, saj so Žanov gol uvrstili na seznam desetih kandidatov za najlepši zadetek kvalifikacij.

A mladi napadalec Bordeauxa bo imel hudo konkurenco, saj mu družbo med najlepšimi zadetki skupinskega dela kvalifikacij delajo še mojstrovine Kylina Mbappeja, Kristjana Asllanija, Jasirja Asanija, Leandra Trossarda, Emina Makhmudova, Askhata Tagybergna, Sandra Wolfingerja, Yunusa Akgüna in Bukaya Sake.

Za najlepši zadetek kvalifikacijskega ciklusa lahko glasujete TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 22:34 29.november 2023.

    A na gol, ki ga je dosegel Miškan Biškuri so pa pozabili? Njegov gol so pri LaZabette de laSport proglasili za gol , ki ga niti Chuck Norris ni dosegel in ga nikoli ne bo! Uefa ni merodajna!

  • Ender3 13:55 29.november 2023.

    Ja nogometaši so pa izredni mojstri za najbolj nepomembno stvar na svetu..Sam, da je denar v igri..!

Sorodne novice