Šport > Nogomet
3581 ogledov

Keka rešila velika napaka, njegov kolega nad sodnike

Matjaž Kek Matjaž Kek.
Slovenski trener na klopi hrvaških prvakov se je v sredo zvečer veselil napredovanja v play-off Lige prvakov.

Rijeka je po gostujočem remiju 1:1 proti Salzburgu v sredo zvečer na domači Rujevici zadržala izid 0:0 in se prebila v 4. predkrog Lige prvakov, kjer je eden od njenih možnih tekmecev tudi Maribor.

Pri zgodovinskem uspehu, Rijeka namreč še nikoli ni bila v tej fazi elitnega tekmovanja, pa so ji pomagali tudi turški sodniki na čelu s Hüseyinom Göçekom.

NK Maribor Žreb v petek Šport To so možni tekmeci Maribora za vstop med elito

V drugem polčasu (točneje v 54. minuti) so namreč Avstrijci dosegli povsem regularen gol, ki bi jim v boju za napredovanje pomenil ogromno, toda zadetek je bil nerazumljivo razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. 

Stranski sodnik je spregledal, da je eden od reških branilcev ležal praktično na golavt liniji in s tem dajal regularnost situaciji. Ob ogledu priloženega posnetka (od 3:50 naprej) vam bo jasno, da so se imeli gostje nad čim pritoževati.

Trener ekipe s Solnograškega Marco Rose je bil po srečanju tako razburjen, da je želel na silo vstopiti v sodniško garderobo, a so ga še pravočasno ustavili varnostniki, poroča goal.com.

Marco Rose | Avtor: EPA Marco Rose. EPA

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:54 03.avgust 2017.

    Prva razveljavitev popolnoma pravilna , ofsjd pol metra. Druga razveljavitev : Igralec Rijeke ki je ležal oz. bil v golavtu je bil samo z roko v igrišču ostalo oz. več kot 2/3 zunaj . Če velja za žogo , ki ...prikaži veči se pelje po avt črti to razmerje , potem velja to dudi za igralca. S tem , ko je bil igralec v golavtu , je bil tudi ofsajd strelca , če bi streljal podajalec , bi bilo pa v redu. No pa še to . Avt sodnik sploh ni videl ležečega , ker ga je pokrival celi gol, gledal je pa stoječe igralce .