Šport > Nogomet
14 ogledov

"Knapi" ob koncu do točke

Rusmin Dedić in ostali Velenjčani imajo po petih kolih na svojem računu osem toč Žurnal24 main
Mariborčani so v derbiju vodilnih v petem kolu Prve lige na krilih Marcosa Tavaresa s 3:1 ugnali Nafto in se zavihteli na vrh lestvice. Velenjčani so do točke proti Primorju prišli dve minuti pred koncem.
Interblock še brez zmage v drugi ligi
Dve tekmi in dva remija se zaenkrat glasi izkupiček ljubljanskega Interblocka v drugi slovenski ligi. Po remiju pri Muri 05 (1:1) so "kockarji" v nedeljo prvič igrali pred domačimi gledalci. Dravinja je dobila prvi polčas, a so varovanci Zdenka Verdenika točko rešili po zadetku Dejana Krljanoviča.

Mariborčani so pred prvo tekmo četrtega kola kvalifikacij za Evropko ligo proti Palermu uspešno opravili domači preizkus. Štajerci so v svojem Ljudskem vrtu pričakali vodilno Nafto, ki se v zadnjem času ukvarja s številnimi kadrovskimi in tudi finančnimi težavami.  Tudi Mariborčani niso brez težav, saj imajo kar nekaj težav s poškodbami, a ob začetnem sodnikovem žvižgu so bile vse težave pozabljene. Slabih 2000 gledalcev je prvič eksplodiralo v 40. minuti, ko je mrežo Nafte prvič zatresel kapetan Marcos Tavares. Še pred odhodom na odmor je goste v igro vrnil Jože Benko. A Brazilec v vrstah Maribora je imel povsem drugačne načrte. Z zadetkoma v 77. in 86. minuti je Mariboru prinesel zanesljivo zmago in vodstvo na lestvici. Enako število točk imajo tudi Domžalčani, a Mariborčane še čaka večni derbi proti Olimpiji. In ne pozabimo še na najpomembnejše: Tavares in soigralci so predvsem poskrbeli za odlično popotnico pred obračunom s Palermom.

V Celju se je obračun med domačini in Olimpijo začel s skoraj 40-minutno zamudo, ki naj bi jo zakrivila stranska sodnika s prepoznim prihodom. Zamuda pa ni zmedla Celjanov, ki so že v 14. minuti po zadetku Romana Bezjaka povedli z 1:0. V nadaljevanju prvega dela so imeli pobudo domači, ki pa vendarle niso podvojili vodstva. V 70. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona z igrišča igralec Olimpije Blaž Božič. Kljub igralcu manj pa so zmaji uspeli priti do izenačenja. Ermin Raković je podal v kazenski prostor, tam pa je Boris Mijatović nespretno posredoval in premagal svojega vratarja. Celjani so v zadnjih minutah vse moči usmerili v napad, vendar brez uspeha.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V primorskem derbiju je Koper z 1:0 na "domačem" igrišču v Gorici ugnal tamkajšnjega pravega domačina HiT Gorico, ki pa je bil tokrat uradno v vlogi gosta. Srečanje je v 20. minuti z zadetkom iz najstrožje kazni odločil vratar kanarčkov Ermin Hasić. To je bil njegov prvi zadetek v ligi. Koprčanom se očitno torej odhod zimezelenih Mirana Pavlina in Amirja Karića ne bo poznal v veliki meri. Novo zmago so vpisali tudi nogometaši Domžal. Igralci, ki domujejo ob Kamniški Bistrici, so se z gladko zmago s 3:0 proti novincu Triglavu na vrhu lestvice z desetimi točkami pridružili Mariboru. Omenimo, da je drugi zadetek za Domžale zabil mladi Jernej Smukavec, ki je tako v letošnji sezoni zabil že tri zadetke.

V zadnji tekmi kola je Primorje na "domačem" igrišču v Domžalah gostil Rudar Velenje in iztržil drugo točko v letošnjem prvenstvu. "Sinovi burje" so bili sicer vse do 88. minute pred zmago, a so "knapi" prek Nikole Tolimirja uspeli izenačiti. Ajdovci so povedli že v 28. minuti, ko je avtogol zabil Uroš Korun.

Prva liga, lestvica:
1. Maribor 10 točk

2. Domžale 10
3. Nafta 9
3. Rudar V. 8
4. Domžale 7
5. L. Koper 7
6. Celje 6
7. HiT Gorica 5
8. Triglav 5
9. Olimpija 2
10. Primorje 2

Prva liga, 5. kolo:

Maribor : Nafta 3:1 (1:1)
Tavares (40, 77, 86); Benko (45)

CM Celje : Olimpija 1:1 (1:0)
Bezjak (14); Mijatovič (85/ag)

Luka Koper : HiT Gorica 1:0 (1:0)
Hasić (20/11-m)

Domžale : Triglav Gorenjska 3:0 (1:0)
Teinović (28), Smukavec (74), Drevenšek (88)

(v Domžalah) Primorje : Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Korun (29/ag); Tolimir (88)

Pari 6. kola:

Nafta - Triglav Gorenjska
Rudar Velenje - Domžale
HiT Gorica - Primorje
Olimpija - Luka Koper
Maribor - CM Celje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.