Šport > Nogomet
14 ogledov

Kosovčan na seznamu petih reprezentanc

adnan januzaj Reuters
Angleška nogometna zveza se poskuša dogovoriti za sodelovanje z Belgijcem kosovskih korenin Adnanom Januzajem, ki lahko izbira kar med petimi državami.

Manchester United je na srečanju sedmega kola angleške Premier League premagal Sunderland (2:1) po zaslugi dveh zadetkov Adnana Januzaja. Nogometaš kosovskih korenin, ki se je rodil v Bruslju, je na tekmi debitiral v prvi postavi rdečih vragov.

Adnan bi zaradi razgibanega etničnega ozadja lahko zaigral za reprezentance Belgije, Albanije, Kosova ali Srbije, zdaj pa se je zanj ogrelo še vodstvo angleške reprezentance, ki si 18-letnika želi zadržati na Otoku.

Anglija pristavila lonček

''Ja, je,'' je na vprašanje, ali je angleška zveza stopila v stik z mladim nogometšem, odvrnil trener Uniteda David Moyes. ''Morda tudi Škotska. Mislim, da obstaja način, kako bi se pridružil Angliji. Izbira lahko med tremi, štirimi državami. Seveda je bil večkrat vpoklican v belgijsko reprezentanco, mislim pa, da ga hočejo še Albanija, Hvraška in nekatere druge države. Lahko igra za Anglijo, ne vem točno zakaj. Mislim, da je povezano s prebivališčem,'' je povedal škotski strateg.

Moyes je prepričan, da je pred Januzajem svetla prihodost. ''On je vrhunski nogometaš. Načrtoval sem, da bo zaigral pred tremi, štirimi tedni, vendar ni bilo prave priložnosti in nisem ga izbral. Zdelo se mi je, da je danes pravi trenutek,'' je po tekmi povedal Moyes in dodal: ''Težko ga je ustaviti, ker je tako dober. On je poseben talent. Zna zadevati in je spreten z žogo, a obdržati ga moramo na realnih tleh.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.