Šport > Nogomet
130 ogledov

Krkaši naprej po podaljšku, Triglav nadigral Koper

domžale krka Anže Petkovšek
Po Mariboru so se v četrtfinale pokala Slovenije uvrstili tudi nogometaši Krke in kranjskega Triglava.

V osmini finala so Novomeščani po podaljšku premagali Krško s 3:2 (2:2, 1:0). Odločilni gol je v zadnji minuti podaljška dosegel Luka Kambič. Triglav pa je na Obali premagal Koper kar s 4:1 (1:1).

Krkaši so bili na srečanju dolgo bližje zmagi, saj so po evrogolu Maksa Slunjskega (31.) in zadetku Luke Kambiča (49.) pred domačimi gledalci že vodili z 2:0. Gostje pa se niso predali in Tonći Mujan je najprej poskrbel za znižanje zaostanka (60.), Miljan Škrbić pa je v 83. minuti izenačil in poskrbel za podaljšek. Krčani so bili v končnici celo bližje golu, ko je Luka Gajić v 84. minuti zadel vratnico, podaljšek pa je prinesel slavje Novomeščanom.

V Kopru so novi prvoligaši iz Kranja šele v drugem delu napolnili mrežo nekdanjega člana elitne slovenske lige. Koprčani so v 7. minuti po goli Željka Tomića celo povedli, le 10 minut kasneje je izenačil Nejc Križaj. V 73. minuti je zmago gostov napovedal najboljši strelec slovenske druge lige v lanski sezoni Matej Poplatnik. Ko je v 84. zadel še Gašper Udovič, so Gorenjci začeli slaviti, končni izid pa je tri minute kasneje dosegel Luka Majcen.

Že v torek so nogometaši Maribora premagali Cherybox 24 Tabor Sežano s 3:0 (1:0). Ostale tekme osmine finala bodo na sporedu prihodnji teden.

Dino Hotić Pokal Šport Mariborčani kot prvi odigrali tekmo osmine finala

Pokal Slovenije, osmina finala:

Torek, 5. septembra:
Cherrybox 24 Tabor Sežana - Maribor 0:3 (0:1) 

Sreda, 6. septembra:
Krka - Krško 3:2 (2:2, 1:0)
Koper - Triglav Kranj 1:4 (1:1)

Torek, 19. septembra:
14.00 Drava Ptuj - Celje
16.00 Jadran Dekani - Aluminij
20.00 Kalcer Radomlje - Olimpija Ljubljana

Sreda, 20. septembra:
15.00 Mura - Domžale
16.00 Šampion - Gorica

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.