Šport > Nogomet
17 ogledov

Lahko Handanović premaga Buffona?

samir handanović EPA
Reprezentančni vratar Samir Handanović še vedno bojkotira slovenske medije, v pogovoru za italijanski Corriere dello Sport pa je predstavil svoja pričakovanja pred nedeljskim derbijem Serie A med Interjem in Juventusom.

"Z uvodnim delom  sezone smo lahko kar zadovoljni, seveda pa bi lahko osvojili tudi kakšno točko več. Seveda sem sam upal na vseh sedem zmag, kar pa se nam ni posrečilo," je pojasnil Samir Handanović, ki z Interjem trenutno zaseda drugo mesto na lestvici italijanskega prvenstva, z dvema točkama zaostanka za vodilno Fiorentino, medtem ko je Juventus v prvih sedmih krogih zbral le osem točk, tako da je trenutno na skromnem dvanajstem mestu.

"Imamo visoke cilje, zavedam pa se, da je liga zelo izenačena. Menim, da lahko vsaj štiri ali pet moštev računa na naslov prvaka. Juventus je v zadnjih sezonah prevladoval in kljub slabemu začetku sezone, je še vedno eden izmed favoritov," je pred nedeljskim derbijem proti "Stari dami" na domačem San Siru dejal Handanović, ki meni, da je bil manjši padec Torinčanov pričakovan: "Po odhodu Pirla, Vidala in Teveza je razumljiv manjši padec. Kljub temu pa nisem pričakoval, da bodo v sedmih tekmah zbrali le osem točk."

Ravno vrata Juventusa Gianluigi Buffon je eden izmed vzornikov prvega vratarja slovenske izbrane vrste, zato bi bila nedeljska zmaga v "Derby d'Italia" še posebej sladka: "Upam, da pridemo do zmage, čeprav je končni rezultat v tem derbiju vedno težko napovedati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.