Šport > Nogomet
16 ogledov

"Le kdo je ta idiot?"

xavi al sadd EPA
Nekdanji vezist Barcelone Xavi sprva ni imel visokega mnenja o Louisu van Gaalu.

Dolgoletni član Barcelone Xavi Hernandez je priznal, da je o Louisu van Gaalu sprva razmišljal kot o neprimernem za vodenje katalonskega velikana. Nizozemec je Barco kasneje popeljal do dveh naslovov državnega prvaka ter do lovorik v kraljevem pokalu in evropskem superpokalu.

"Po dveh dneh vadbe z njim sem si dejal 'pa kdo je ta idiot?'," je Xavi izjavil za ESPN in dodal, da je nato zelo hitro spremenil mnenje o Nizozemčevih metodah: "Že po enem tednu pa sem uvidel, da ima prav. Louis van gaal bo vedno v mojem srcu."

"Je dobra oseba in zelo dober trener. Ima zelo močen karakter, a v Premier League je mirnejši, saj je pod manjšim pritiskom. Je precej mirnejši kot je bil v Barceloni in Bayernu. Je pošten, je perfekcionist. Veliko zahteva, je strog in vedno želi biti na najvišji ravni," je o svojem nekkdanjem trenerju menil trenutni član Al Sadda.

Ta je nekaj besed namenil tudi Joseju Mourinhu, ki je v Barceloni opravljal delo pomočnika trenerja. "V popolnosti je razumel filozofijo, ki jo je gojila Barcelona, v veliki meri pa je imel enake karakteristike kot van Gaal. Igralci so ga zelo spoštovali. Včasih nas je samostojno vodil pri B ekipi Barcelone in bil je odličen. Presenečen sem, da je zdaj znan po povsem drugačnem pristopu, bolj obrambnem. Pri nas ni bil takšen," je zaključil 35-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.