Šport > Nogomet
4268 ogledov

Legenda v solzah: Vrgli so me iz mojega doma

Parejo Barcelona Valencia Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Nogometni kruh je včasih lahko zelo grenak.

Kapetan Valencie Dani Parejo je v devetih sezonah postal legenda kluba. Nekdanji član madridskega Reala je za netopirje skupno odigral 383 tekem, kot igralec sredine je zbral 63 zadetkov in 62 asistenc, zdaj pa je občutil, da v modernem nogometu ni veliko prostora za čustva in hvaležnost.

Parejo ima za sabo sicer dobro sezono (47 nastopov - 10 golov, šest asistenc), njegova vrednost pa je kljub 31 letom ocenjena na 20 milijonov evrov. A zdaj je izvedel, da je ob popolni rekonstrukciji ekipe izgubil mesto pri Valenciji, ki ga celo brez odškodnine prepustila Villarrealu. Vodilni možje Valencie si klubski legendi celo niso upali pogledati v obraz, namesto njega so o prekinitvi sodelovanja obvestili njegovega zastopnika.

Po prvotnem šoku je Parejo zaprosil klub, da mu na stadionu dovoli slovo od navijačev, a je bil zavrnjen. Parejo se je tako od številnih privržencev moral posloviti z videokonferenco iz svojega doma.

"Ta klub je moje življenje, v njem sem želel končati kariero, a mi tega niso dovolili. Vedno sem dejal, da imam v Valenciji dva doma. Enega v katerem živim, drugi pa je stadion Mestalla. Zdaj sem ostal brez enega od njiju," je dejal Parejo.

"Sinu Daniju sem poskušal razložiti, da bom igral za drug klub in da ne bom več nosil dresa Valencie, a me ne razume. Le kako naj, če pa tako kot jaz pzna le Valencio. Vprašal me je, zakaj odhajam iz kluba, saj sem vedno igral tu. Odgovoril sem mu, da je tako pač v nogometu. To je izjemno žalostno," je še nadaljeval s cmokom v grlu in ob tem potočil nekaj solz.

Številni španski mediji so objavili njegovo slovo, pri tem pa kritizirali sramotno vedenje kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice