Šport > Nogomet
25 ogledov

Maradona z ostro retoriko nad Riquelmeja

Diego Maradona je poznan po nepremišljenih in pogosto neumnih napakah. (Foto: Re Žurnal24 main
Diego Maradona je svojega argentinskega kolega Juana Romana Riquelmeja obtožil izdajstva. Eden najboljših nogometašev vseh časov je namreč razočaran nad odločitvijo napadalnega vezista Boce Juniors, ki se je odločil za slovo od omenjenega kluba.

Riquelme Boca Juniors Banfield Argentina Apertura | Avtor: EPA EPA
Boca Juniors velja za najuspešnejši nogometni klub v Argentini, obenem pa uživa visok ugled tudi v svetu, saj so skupno osvojili že 67 lovorik (49 na državni in 18 na mednarodni ravni). Nekdanji vrhunski nogometaš, danes pa selektor in trener Diego Maradona, je okaral Juana Romana Riquelmeja, ker se je ta po porazu v finalu pokala Copa Libertadores proti Corinthiasu odločil, da zapusti klub. Po mnenju Maradone je s tem izdal zveste privržence Boce Juniors.

''Riquelme ne more reči, da je prazen. Če si prazen, se napolni. Nesoglasja imaš lahko z direktorji, trenerji, vsemi, ne moreš pa obrniti hrbta 70 milijonom navijačem Boce Juniors. Če se želi prepirati z Maradono, me sploh ne moti, ne more pa izdati navijačev,'' je povedal eden najbolj kontroverznih nogometašev vseh časov.

Nesoglasja med obema Argentincema segajo v leto 2009, ko je Riquelme zavrnil vpoklic v državno reprezentanco, ki jo je vodil nihče drug kot Diego Maradona. Kot razlog je navedel drugačen pristop in način dela. ''Nisem jaz začel prepira z Riquelmejem. On ga je začel z mano. Želim, da to vsi vedo. Rekel je, da imava različen način dela, vendar se o tem sploh nisva pogovarjala,'' je povedal Maradona, ki so ga zaradi slabih rezultatov pred kratkim odpustili iz dubajskega Al Wasla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.