Šport > Nogomet
1277 ogledov

Maribor do 92. minute držal korak s Fenerbahçejem

Fenerbahçe NK Maribor Fenerbahče Twitter Maribor je namučil turškega velikana.
Štajerski klub je na gostovanju pri slovitemu turškemu klubu vse do zadnjih trenutkov držal zelo ugoden izid.

Nogometaši Maribora so na stadionu Şükrü Saracoğlu na prvi tekmi 3. predkroga kvalifikacij za Konferenčno ligo proti carigrajskemu Fenerbahçeju izgubili (3:1). Vijoličasti so slabo uro dobro krmarili proti Fenerju (v turščini naziv za svetilnik, op. a.), nato pa hitro prejeli dva zadetka, nato znižali, v 92. minuti pa je končni izid s strelom z bele pike postavil Dušan Tadić.

Dolgo časa je kazalo, da se bo Maribor iz vročega Istanbula vrnil le z golom zaostanka, potem ko je svoj prvenec dosegel Mark Strajnar. Toda nesporni favorit dvoboja, ki naj bi se v kratkem okrepil še z Brazilcem Fredom iz Manchester Uniteda, je v tretji minuti sodniškega dodatka unovčil enajstmetrovko in bo tako v Ljudski vrt prišel s kar zajetno prednostjo.

Fenerbahçe je v prvem polčasu pričakovano imel precej več žogo v posesti (približno 60-40 v odstotkih) in tudi nekaj več strelov, a niti en ni bil dovolj dober za spremembo izida. Gosti so prvič poskusili v 15. minuti, ko je iz bližine poskusil eden zvezdnikov ekipe Edin Džeko, vendar je bil Ažbe Jug na mestu, v 27. minuti je poskus Tadića blokiral Luka Uskoković, v 35. pa je Jug spet dobil dvoboj z Džekom.

V 45. minuti je zgrešil İsmail Yüksek z roba kazenskega prostora, nekajkrat pa je nase opozoril tudi slovenski reprezentant v dresu Fenerbahçeja Miha Zajc, a tudi on ni bil uspešen. Zato pa je bil v 58. Rodrigo Becão, ki je z glavo zadel po podaji iz kota. Štiri minute pozneje bilo že 2:0, Sebastian Syzmański je bil podajalec, İrfan Can Kahveci pa je prehitel mariborske branilec in premagal Juga.

Toda izbranci Damirja Krznarja se niso vdali, v 72. minuti je namreč po podaji Josipa Iličića zadel Mark Strajnar. V 79. in 80. minuti je pri domapih dvakrat poskusil Michy Batshuayi, vendar je njegov prvi strel obranil Jug, z drugim pa je zgrešil cilj.

V sodniškem dodatku pa je Aljaž Antolin naredil prekršek v lastnem kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Tadić za končnih 3:1.

Zmagovalca slovensko-turškega dvoboja v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz obračuna med Twentejem in Rigo. Nizozemci so prvo tekmo dobili z 2:0.

Konferenčna liga, 3. predkrog (prva tekma):

Fenerbahçe - Maribor 3:1 (0:0)
Rodrigo Becão 59., Kahveci 63., Tadić 92./11m; Strajnar 72.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:08 10.avgust 2023.

    Nič ne piše zakaj je podaljšek trajal celih 10 minut!?

Sorodne novice