Šport > Nogomet
26 ogledov

Maribor rešil mladi Ploj

V Ljudskem vrtu je NK Maribor navdušil z visoko zmago 3:0. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Nogometaši Maribora so na prijateljski tekmi v Moravskih Toplicah proti sarajevskemu Železničarju igrali neodločeno 3:3. Za končni izid je poskrbel 19-letni Alen Ploj.

Predstavniki Bosne in Hercegovine v kvalifikacijah za ligo Europa so v peti minuti prišli do vodstva. Po podaji Zajka Zebe, nekdanji član Maribora je sodeloval pri vseh treh zadetkih, je v 10. minuti z desetih metrov neubranljivo meril Eldin Adilović, ki je v preteklosti branil tudi barve Interblocka in Nafte.

Slovenski prvaki, v vrstah katerih je manjkal poškodovani Etien Velikonja, so v naslednjih 12 minutah pripravili popoln preobrat. Po nizu nevarnih napadov je v 18. minuti sledilo izenačenje. V vlogi asistenta je bil Agim Ibraimim, žogo pa je z glavo v mrežo usmeril povratnik v moštvu Dalibor Volaš. Le štiri minute pozneje sta spretno akcijo izpeljala Dragan Jelić in Goran Cvijanović, za učinkovit zaključek je poskrbel Cvijanović. Med obdobjem boljše igre se je sarajevska mreža zatresla še tretjič, toda Volašu je bil razveljavljen zadetek za povišanje vodstva.

V nadaljevanju je na igrišču prevladoval Železničar, ki mu je uspel podoben preobrat kot vijoličastim. Najprej je izenačil Mirsad Ramić, spet po podaji Zebe, dobro igro gostov iz BiH pa je v vodstvo spreobrnil Vernes Selimović. Gosti so tudi po vodilnem zadetku napadali in Mariborčane stiskali na njihovi polovici. Štajerci so v 88. minuti le prišli do izenačenja preko Alena Ploja, ki si je tako na najlepši način čestital za 19. rojstni dan, ki ga je proslavil prav danes.

Prijateljska tekma:
NK Maribor : Železničar 3:3 (2:1)
Volaš (18), Cvijanović (22), Ploj (88); Adilović (5), Ramić (72), Selimović (78).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.