Šport > Nogomet
50 ogledov

Mariborčani dobili dve okrepitvi

Matej Palčič, Amar Rahmanović NK Maribor
Nogometaši Maribora bodo spomladanski del sezone začeli z dvema okrepitvama.

Danes so v Mariboru kot nova igralca za spomladanski del sezone 2015/16 predstavili branilca Mateja Palčiča in vezista Amarja Rahmanovića. V Ljudskem vrtu naj bi ostala naslednja tri leta in pol. Mariborčane pred zimskim premorom sicer še čaka gostovanje v Kopru, spomladi pa bosta barve vijoličastih branila tudi oba nekdanja člana primorskega kluba.

Palčič je pri 22 letih zbral 95 prvenstvenih nastopov in dosegel osem zadetkov. Leto mlajši Rahmanović bo v Maribor prišel po več selitvah, igral je za Slobodo Tuzlo, Novi Pazar, Olimpic Sarajevo in Istro, v Sloveniji pa je za Koprčane odigral 24 tekem ter dosegel štiri gole. Palčič je bil član mlajših slovenskih izbranih vrst, Rahmanović pa je podobno pot opravil v mlajših kategorijah reprezentance Bosne in Hercegovine.

Oba novinca bosta z ekipo od začetka zimskih priprav, v prihodnjih dneh bosta že trenirala z novimi soigralci. V Mariboru bo imel Palčič dres s številko 29, Rahmanović pa 11.

V Celju odhoda

V Celju pa so se sporazumno razšli z vratarjem Ivanom Hosmanom ter branilcem Ramonom Alonsom Sorio.

Hosman je v Celje prišel julija kot začasna zamenjava za tedaj poškodovanega Matica Kotnika, v celjskem dresu pa je branil na sedmih prvenstvenih tekmah. Španec Soria se je Celju pridružil ob koncu februarja, v tem času pa je nastopil na 34-tih ligaških obračunih. Zadnjega je vknjižil v soboto v Kopru, na tej tekmi pa je prejel tudi četrti letošnji rumeni karton, zaradi katerega proti Gorici ne bi imel pravice nastopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.